Divendres 26 d'abril de 2024
|
02:24 H
La directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, durant una entrevista.
La directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, durant una entrevista. (Foto: E.C.)
Empresa

Enquesta a 400 empreses per avaluar els efectes de la crisi del coronavirus

Andorra la Vella

Amb l’objectiu de valorar l’impacte econòmic que ha sofert el teixit empresarial arrel de la crisi econòmica derivada per la pandèmia de la Covid-19, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis començarà el 6 de juliol una enquesta a 400 empreses i autònoms. Segons ha explicat la directora de l’entitat, Pilar Escaler, a l’ANA Economia, l’estudi es farà amb la col·laboració del Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l’Institut d’Estudis Andorrans durant els pròxims dies i es voldria tenir els resultats a final de mes, amb la intenció de fer-los públics de cara al setembre. A més, ha avançat que volen repetir l’enquesta al mateix col·lectiu al gener, per tal de fer un balanç anual de l’impacte del coronavirus sobre l’economia del Principat.

“La pandèmia ha posat en evidència les nostres debilitats a nivell econòmic i el que volem és ajudar les empreses a transmetre els seus neguits al Govern; aquest és un dels objectius de l’estudi que realitzarem”, ha detallat Escaler, que també inclourà una valoració del sector sobre les mesures de l’executiu, “i ens servirà per veure quines són les accions que més necessiten els empresaris” per superar la crisi.

L’enquesta es durà a terme a través del telèfon i englobarà una mostra de tots els sectors econòmics del país. Els resultats es segmentaran per àmbits comercials i també per dimensió de l’empresa en funció del nombre de treballadors ocupats.

 

Notícies relacionades