Refugi del Comapedrosa. (Foto: Vallnord)
Turisme

Vallnord-Pal Arinsal tanca la temporada d'estiu amb uns ingressos superiors als 1,5 milions d'euros

L'estació fa una valoració positiva tot i la situació de la Covid-19 i ja es prepara per tornar a obrir el 28 de novembre

Vallnord-Pal Arinsal ha acomiadat la temporada d'estiu 2020 aquest dilluns i fa un balanç positiu tot i la situació per la Covid-19, que va provocar la suspensió de la Copa del Món UCI de BTT i la Skyrace Comapedrosa. El tancament s'ha fet en dos períodes. Primer, el 13 de setembre, es va tancar el Bike Park i el Mountain Park i aquest dilluns s'ha tancat la restauració i el refugi del Comapedrosa. EMAP tanca l'estiu superant l'objectiu que era facturar menys del 50% de la temporada passada, amb un 23% menys d'ingressos. Així, l'estació ha generat un total d'ingressos de més d'1,5 milions d'euros, el que suposa un 10% de la seva facturació anual. Quant a la despesa mitjana del client a l'estació, ha augmentat un 12,6% respecte a l'any anterior, situant-se en 35,21 euros.

Pel que fa a l'ocupació, l'estació ha rebut més de 44.000 clients procedents principalment de localitzacions de proximitat com França i Espanya i també d'Andorra, uns 20.000 menys que l'any passat, amb un 26% menys de dies respecte al 2019. En total, la meteorologia ha permès a l'estació obrir 77 dies. Pel que fa al dia amb més afluència, va ser l'últim de la temporada, dia amb accés gratuït a l'estació el 13 de setembre, rebent només al Bike Park un total de 1.361 persones. D'altra banda, l'estació va voler seguir potenciant l'àrea digital, que ha comportat un increment del 41% en la venda en línia.

El Mountain Park, juntament amb la restauració, han estat una de les activitats en què més s'ha treballat el protocol de la Covid-19 a causa del fàcil contacte entre persones. En total, les activitats alternatives han tingut un resultat molt similar a la temporada passada pel que fa a la facturació. De fet, de totes les activitats, les més sol·licitades han estat els buggies, la tirolina Big Zip i el Peke Park. Quant a l'Snowplus, l'escola de lleure de l'estació, ha tingut un increment del 23% respecte al 2019. Tot i aquestes xifres positives, EMAP es mostra prudent a través d'un comunicat, i manifesta que ha estat una situació extraordinària on s'ha potenciat el turisme local i de proximitat.

Pel que fa a la restauració, l'estació va tenir oberts els restaurants Expressos i el del coll de la Botella. Des de l'any passat, una de les apostes durant l'estiu han estat els sopars d'alta muntanya, i enguany se n'han realitzat vuit sota reserva. D'altra banda, les enquestes de satisfacció dels clients puntuen l'estació amb un nou sobre deu i els aspectes més valorats han estat la higiene i les mesures Covid-19, la cura mediambiental de l'estació, l'estat dels circuits del Bike Park, les instal·lacions en general i l'atenció al client.

A més, aquest estiu ha estat el primer que l'estació ha gestionat el refugi del Comapedrosa, el qual ha estat obert durant 73 dies i ha rebut prop de 500 pernoctacions i més de 400 mitges pensions. Finalment, l'estació espera obrir el proper 28 de novembre per la temporada d'hivern, la qual vindrà acompanyada de protocols sanitaris per oferir el màxim de garanties al personal i al client, i preveuen un total de 134 dies d'esquí.