La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, en la cerimònia de graduació dels alumnes de Vatel. (Foto: Vatel Andorra)
Turisme

Mas destaca l'alta qualitat de l'educació de Vatel en la graduació dels alumnes de tercera promoció

La cònsol major d'Encamp assegura que l'escola "és un referent" en la formació de futurs professionals en els àmbits de l'hoteleria i el turisme

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha participat aquest dijous en la cerimònia de graduació dels alumnes de la tercera promoció dels estudis en Direcció Hotelera Internacional de Vatel Andorra, i ha valorat molt positivament per a la parròquia d'Encamp "la qualitat de l'educació de Vatel, que és un referent en la formació dels futurs professionals de l'hoteleria i el turisme". Mas ha animat també els recents graduats a pensar en les oportunitats que tenen per davant, sobretot "gràcies a l'aprenentatge que us ha donat tot l'equip docent de l'escola".

El sotsdirector general de Reig Capital Group, Xavier Sabaté –qui també és professor a Vatel–, ha estat el professional convidat per donar la conferència de la cerimònia de graduació. Sabaté ha demanat als estats que ajudin les companyies aèries a no tancar, ja que "són fonamentals per a la recuperació del turisme internacional". També ha animat els alumnes a saber prendre decisions, perquè, "malgrat la crisi provocada per la Covid-19, també hi ha oportunitats i hem d'aprendre a veure les coses de manera diferent, perquè el turisme està canviant".

D'altra banda, ha remarcat que, segons dades del Fons Monetari Internacional (FMI), a l'inici de la Covid-19 el 2020, la pandèmia ha tingut en l'economia un impacte negatiu valorat en almenys 3.000 bilions de dòlars, "l'equivalent a què la cinquena potència mundial, el Regne Unit, desaparegui per sempre". La recuperació serà lenta i està previst que "Europa no superi el seu PIB del 2019 fins al proper any 2022 i, en el cas d'Espanya, no serà fins al 2023".

Una escola amb molts valors

A la cerimònia de graduació, la directora de Vatel, Roser Daban, ha explicat que confia que els deu alumnes que han acabat els seus estudis a l'escola d'hoteleria i turisme d'Encamp (set nois i tres noies, una de les quals, Carla Nofre, ha rebut el premi a l'excel·lència), "treballeu sempre amb responsabilitat, compromís i entrega; valors que us ajudaran a enfrontar-vos a qualsevol situació professional i personal". Daban els hi ha demanat que ofereixin el millor de si mateixos, sobretot, amb les persones que puguin tenir a la seva disposició com a directors d'empreses turístiques.

Per la seva banda, la première conseillère de l'ambaixada de França, Amélie Mas, ha destacat la qualitat d'aquesta escola, que és originària de França i que actualment compta amb cinquanta-cinc escoles en trenta-tres països de tot el món, que compten amb els Premis a la 'Millor Innovació Pedagògica' (2018) i a la 'Millor Formació en Direcció Hotelera' (2016).