L'equip que competirà en el Campionat d’Europa Junior, amb el representant d'Andbank, Josep Maria Cabanes; el director tècnic, Hocine Haciane i el president de la FAN, Joan Clotet. (Foto: E. P.)
L'equip que competirà en el Campionat d’Europa Junior, amb el representant d'Andbank, Josep Maria Cabanes; el director tècnic, Hocine Haciane i el president de la FAN, Joan Clotet. (Foto: E. P.)
El representant d'Andbank, Josep Maria Cabanes; el director tècnic, Hocine Haciane i el president de la FAN, Joan Clotet durant la roda de premsa. (Foto: E. P.)
L'equip que competirà en el Campionat d’Europa Junior. (Foto: E. P.)
RSC

La FAN presenta l’equip per als Europeus junior de Roma

Cabanes ha remarcat "el compromís des de fa anys amb l'esport de base que té Andbank"

Escaldes-Engordany.- La Federació Andorrana de Natació ha presentat aquest dimarts al migdia la delegació que representarà al Principat en el Campionat d'Europa Junior que es disputarà entre el 6 i l'11 de juliol a Roma. L'equip està integrat per Aitana Mauriz, Aleix Ferriz, Yann Lecoq i Kevin Teixeira. Durant l'acte, que ha tingut lloc a la sala d'actes d'Andbank, que és patrocinador de la federació, el recentment nomenat director tècnic, Hocine Hacine, ha destacat que "és la primera vegada a la història que podem enviar quatre nedadors en uns europeus juniors".

Per la seva part, el president de la FAN, Joan Clotet, ha refermat l'aposta de la junta que encapçala per la base i ha afirmat que "nosaltres estarem sempre al vostre costat" i ha encoratjat als nedadors a continuar treballant per tal d'anar assolint objectius "com uns campionats del món o els jocs olímpics". Clotet ha afegit que "el més important és que no hi hagi desànim" en referència a la polèmica amb el COA per la no representació de nedadors als Jocs Olímpics de Tòquio i ha posat en relleu que "la salut de la natació al nostre país és bona". "Ara tenim quatre nedadors, i n'hi ha que venen empenyent per darrere. Us ajudarem perquè pugueu continuar endavant" ha afegit.

En representació d'Andbank, Josep Maria Cabanes, sots director general de banca país, ha remarcat "el compromís des de fa anys amb l'esport de base que té Andbank" i ha destacat "la importància de tenir referents" posant com a exemple l'actual director tècnic de la federació al que ha definit com "el millor nedador que hem tingut mai". Cabanes ha animat als joves a "representar el país internacionalment mostrant els valors que tenim" i ha desitjat sort a la delegació.

Hocine però ha recordat que "aquesta selecció està feta amb els criteris anteriors a la meva arribada" i ha comentat que "queda un mes de competició i hem apostat per continuar treballant com fins ara". Finalment ha ressenyat que "serà a partir del setembre quan introduirem canvis en la metodologia de treball potenciant els equips".