Divendres 26 d'abril de 2024
|
15:32 H
Martí i Cabanes abans de començar la roda de premsa.
Martí i Cabanes abans de començar la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Cabanes i Martí explicant la renovació de l'acord de patrocini.
Cabanes i Martí explicant la renovació de l'acord de patrocini. (Foto: E. P.)
D'esquerra a dreta, Jaume Martí, Josep Maria Cabanes, Xavier Espot i Jordi Cerqueda.
D'esquerra a dreta, Jaume Martí, Josep Maria Cabanes, Xavier Espot i Jordi Cerqueda. (Foto: E. P.)
Sector financer

El COA i Anbdank renoven l'acord de patrocini 4 anys més

Escaldes-Engordany.- El Comitè Olímpic Andorrà i Andbank han anunciat la renovació de l'acord de patrocini que els uneix des del 2004, com a mínim, fins al 2025, abracen d'aquesta manera l'olimpíada que ha de portar fins a París 2024. Ho han escenificat en una roda de premsa conjunta celebrada aquest matí a la seu de l'entitat financera, on han comparegut el director de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, i el president del COA, Jaume Martí. "Renovem aquest acord perquè des d'Andbank creiem fermament en l'esport, i en l'esport de base, i som conscients de la bona feina que s'està fent" ha remarcat Cabanes que ha afegit que "malgrat que som un país petit, i tenim els esportistes que tenim per escollir, deu ni do el suc que li traiem!".

Al seu torn Martí ha volgut agrair "la confiança d'Andbank durant tants anys" i ha posat com a gran fita "l'organització dels Jocs dels Petits Estats que seran finalment el 2025". En aquest sentit, el president del COA ha indicat que "gran part de la feina ja s'ha fet. Tenim la mascota, el book tècnic i la fundació. I l'any vinent presentarem el comitè organitzador". A més a més, Martí ha indicat que els Jocs dels Petits Estats "són molt importants per nosaltres, i hem de tenir en compte que a més a més ens permeten integrar-hi els residents, fet que en els Jocs Olímpics no passa".


Sis beques per París 2024
Durant la roda de premsa, Martí ha confirmat que des del Comitè Olímpic Andorrà s'ha demanat un total de sis beques al COI per tal de poder preparar els esportistes andorrans de cara als Jocs Olímpics de París 2024. Pel que fa als noms, en atletisme s'han proposat Nahuel Carabaña i Pol Moya; en natació a Nàdia Tudó i Tomàs Lomero; en tenis a Vicky Jiménez i en piragüisme a Mònica Dòria. Martí ha dit que "encara no tenim la confirmació oficial de si s'han atorgat totes" però ha volgut ser optimista. La resolució s'ha de saber en els propers dies, ja que aquestes beques entren en vigor a partir del gener del 2022.

Els Jocs Olímpics d'hivern tenen sis places
Martí ha parlat també dels Jocs Olímpics d'hivern hi ha confirmat que "hi ha sis places". No obstant això, ha apuntat que "finalment és la federació d'esquí, en funció del nivell dels esquiadors que decidirà quants atletes hi prenen part". En el mateix sentit, el president del COA ha celebrat el bon moment que està travessant Joan Verdú, que ha aconseguit dues victòries i el liderat en la Copa d'Europa de Gegagant i ha indicat que "jo el segueixo des de fa molts anys al Joan, des de la medalla de bronze en els Jocs de la Joventut a Insbruck. Les lesions no li han deixat demostrar el nivell que té, i jo només espero que a partir d'ara el pugui mostrar i estigui tant ell com Andorra al lloc on li toca". Sobre les opcions, Martí ha dit que "que esportistes com el Joan, l'Irineu, la Carola o la Cande puguin obtenir algun diploma, no és res fora de lloc".

Notícies relacionades