El poliesportiu d'Esterri d'Aneu acollirà les jornades. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

La regió pirinenca aborda el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global

Esterri d'Àneu acull el proper dissabte 6 d'octubre les Jornades per a l'excel·lència amb destacats ponents

Aquest dissabte 6 d’octubre, la població d'Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) acull la cinquena edició de les Jornades per a l’excel·lència, una de les cites de referència per als empresaris i professionals del Pirineu, des de la seva creació l’any 2013. Aquest any el tema serà el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, oferirà la conferència inaugural d’unes jornades que comptaran amb professionals de primer nivell com Dídac Lee, empresari i directiu del Futbol Club Barcelona; Lluís Rabaneda, fundador de RocRoi, i Nico Bour, CEO d’Uvinum.es. La trobada també comptarà amb la presència de representants institucionals com Muntsa Vilalta, directora General de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat i, David Ferrer i Canosa, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat.

Al llarg de la jornada i, a través de les ponències, taules rodones i col·loquis dels professionals, es tractaran diversos temes directament relacionats amb l’e-commerce que pretenen donar una visió global i des de diferents punts de vista de què suposa aquest nou context. La modificació dels hàbits de consum, el debat sobre els canals de venda directes o indirectes i les infraestructures logístiques seran alguns dels blocs de la trobada.

Les jornades arrencaran a les 9.30 hores amb les benvingudes institucionals de Jesús Montoliu, president de les jornades; Adriana Vidal, tinent d’alcalde d’Esterri d’Àneu i Carlos Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i amb la conferència inaugural del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

La primera taula rodona de les jornades tractarà les ‘Oportunitats sectorials del territori’ en un debat moderat pel periodista Josep Puigbó, en què empresaris de la zona com Lluís Rabaneda, fundador de Rocroi; Ton Lloret, director del Museu Molí Paperer de Capellades; Laura Gordó, propietària de Cal Tomàs i Assumpta Codinach, directora d’Aixalda, compartiran les seves experiències al capdavant de projectes d’èxit del territori.

Santiago Sánchez, conseller delegat d’Etailers i director tècnic de les jornades, oferirà a la seva conferència les claus de la ‘Transformació digital i comerç electrònic’ i serà també l’encarregat de moderar la taula posterior ‘Canals de venda: venda directa i nous canals online’ on participaran Nico Bour, CEO de Uvinum.es; Andrés López, CEO de TdA - Tècniques d’Avantguarda, i els fundadors de The Stikets Company, Stephanie Marko i Antoni Ribas.

A la tarda, les conferències es reprendran a les 15.15 hores amb la taula ‘Infraestructures tecnològiques’ que comptarà amb les intervencions de Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; David Ferrer, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i Victor Giró, director executiu de Vola.cat.

Una de les novetats d’enguany serà la introducció d’un ‘Espai de reflexió sobre el futur del territori’ en què els alumnes de l’escola La Closa d’Esterri d’Àneu tindran l’oportunitat de ser partícips d’aquesta jornada, donant veu a les opinions i inquietuds dels més joves. Pablo Fernández, advocat de ciberseguretat a Abanlex i col·laborador de la Fundación Innovación Bankinter, tractarà un dels temes clau del comerç electrònic com són les amenaces i solucions de ciberseguretat. Per parlar de la digitalització i competitivitat de les empreses, les jornades comptaran amb la ponència de Muntsa Vilalta, directora General de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. L’empresari tecnològic i directiu del Futbol Club Barcelona, Dídac Lee, oferirà la ponència de tancament d’aquesta edició.