Dimecres 19 de juny de 2024
|
12:46 H
Un moment de la conferència de la psicòloga Imma Puig.
Un moment de la conferència de la psicòloga Imma Puig. (Foto: EFA)
Empresa

Conscienciar els joves sobre la importància de l'empresa familiar

Andorra la Vella

La psicòloga Imma Puig ha explicat als joves de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) la diferència entre herència i successió, la manera com viu el fill empresari familiar l'empresa i la relació amb els sobrevinguts familiars com ara els cunyats. Puig ha explicat que són peces importants i que sovint no se'ls té prou en consideració.

Puig ha recordat que les empreses familiars representen dues terceres parts del teixit econòmic mundial i que són especialment destacades a Andorra. Ha subratllat que la família és l'ànima de l'empresa familiar. Entre els punts forts destaca: l'alt compromís i dedicació, la reinversió més gran dels beneficis, la identitat de valors familiars i de cultura empresarial i l'agilitat en la presa de decisions. Per contra, el procés de successió acostuma a ser complicat. La successió planteja la substitució d'una generació forta, amb lideratge i il·lusió, per a la generació següent, que encara no ha tingut ocasió de demostrar el seu potencial.

Habitual col·laboradora del FC Barcelona i del restaurant gironí El Celler de Can Roca, Imma Puig opina que la clau per resoldre problemes a les empreses és la comunicació i trobar temps i un espai neutre per parlar però també per escoltar, i sense pressa. Ha destacat que utilitza el mètode Balint, que consisteix a intentar entendre a l'altre "sense jutjar. Jutjar fa un mal terrible. Estem jutjant sempre a tothom, sense proves. I dictem sentències".

 

La trobada amb els joves de l'EFA s'ha fet a l'hotel AnyósPark i ha reunit una trentena de participants.

Notícies relacionades