El comissari europeu d'Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, presenta les seves noves previsions de creixement i inflació per als anys 2019 i 2020 en els països de la Uniuó Europea (UE), aquest dijous, a Brussel·les (Bèlgica). (Foto: EFE / Stéphanie Lecocq)
Internacional

La CE rebaixa les seves previsions de creixement per a l'eurozona i la UE

Les previsions macroeconòmiques d'hivern de l'executiu comunitari també revisen a la baixa l'augment del PIB el 2020

La Comissió Europea (CE) ha rebaixat aquest dijous en sis dècimes la seva previsió de creixement a l'eurozona durant 2019, fins a l'1,3%, mentre que per al conjunt de la Unió Europea (UE) l'ha reduït quatre dècimes, fins a l'1,5%. Les previsions macroeconòmiques d'hivern de l'executiu comunitari també revisen a la baixa el creixement del PIB el 2020 tant en els dinou països que comparteixen la moneda única (fins al 1,6%) com en els vint (a l'1,7%).

En les seves estimacions de tardor, publicades al novembre, la CE esperava que l'economia de l'àrea de l'euro creixés un 1,9% aquest any i un 1,7% el següent, en tant que la de la UE s'expandiria un 1,9% el 2019 i un 1,8% el 2020. "La nostra previsió es revisa a la baixa, en particular, per les majors economies de l'eurozona. Això reflecteix factors externs, com les tensions comercials i l'alentiment en mercats emergents, sobretot, a la Xina", ha declarat en un comunicat el vicepresident de la Comissió per a l'Euro, Valdis Dombrovskis.

Brussel·les també ha fet referència a altres aspectes que tindran un impacte negatiu en l'increment del PIB, i ha assenyalat que les "preocupacions" pel vincle entre els bancs i el deute públic, així com per la sostenibilitat del deute "estan ressorgint en alguns països de l'eurozona".