El jugador de l'Ajax Dusan Tadic celebra la victòria per 1-4 després del partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions entre el Madrid i l'equip holandès. (Foto: EFE / Rodrigo Jiménez)
Internacional

Les accions de l'Ajax marquen un rècord en borsa després d'eliminar el Reial Madrid

Assoleixen la cotització màxima dels darrers cinc anys

Les accions de l'AFC Ajax NV han pujat aquest dimecres un 9,45% respecte a dimarts, de manera que han registrat la seva cotització màxima en els últims cinc anys, un dia després que el club d'Amsterdam eliminés el Reial Madrid als vuitens de final de la Lliga de Campions. Els títols del club que presideix Hennie Henrichs, que cotitzen en l'índex Euronext, amb seu a Amsterdam, van rondar els 16,80 euros el matí de dimecres i van arribar a aconseguir un pic de 17 euros per acció, notablement per sobre dels 16,45 euros registrats el 25 de gener, que marcava el seu màxim dels últims cinc anys. Fa exactament un any, les accions de l'Ajax s'intercanviaven a 10,4 euros per títol.

El club ha arribat a superar els 307 milions d'euros de capitalització un dia després que el conjunt holandès derrotés al Reial Madrid per 1-4 al Santiago Bernabéu, infligint a l'equip madrileny la seva derrota més gran jugant com a amfitrió en Lliga de Campions.