Dijous 25 d'abril de 2024
|
17:20 H
El president del Consell d'Europa, Donald Tusk, i la primera ministra britànica, Theresa May, en una imatge del 28 de novembre a Brussel·les.
El president del Consell d'Europa, Donald Tusk, i la primera ministra britànica, Theresa May, en una imatge del 28 de novembre a Brussel·les. (Foto: EFE / Olivier Haslet)
Internacional

May proposa a la Unió Europea una ampliació del Brexit fins al 30 de juny

Londres

La primera ministra britànica, Theresa May, ha demanat per carta al president del Consell Europeu, Donald Tusk, una ampliació del termini de sortida del Regne Unit de la UE fins al 30 de juny com a nova data límit. "La política del Govern britànic ha estat sempre dur a terme una sortida ordenada i sense retards", segons el text de la missiva, que han recollit aquest divendres els mitjans britànics en què assenyala que, malgrat aquestes darreres setmanes de paràlisi, "el Parlament britànic", responsable de ratificar l'acord, "sempre ha considerat que una sortida amb un acord previ és el millor resultat possible".

Però "aquesta paràlisi no pot continuar, i aquesta incertesa està malmetent la fe dels britànics en els seus polítics, mentre la Unió Europea es reserva el dret legítim de prendre decisions sobre el seu futur". Amb tot, i després d'haver demanat a contracor una ampliació de l'article 50 el mes passat, May ha fet saber en relació amb el mecanisme legal que activa el protocol de sortida que "el Govern ha de tornar-lo a demanar".

Notícies relacionades