Un autobús de Flixbus. (Foto: Flixbus)
Internacional

Flixbus compra Isilines i es queda sol amb Ouibus al mercat francès

L'objectiu és reforçar la seva xarxa europea i afavorir el seu creixement futur en mercats clau

El grup alemany Flixbus ha anunciat un acord amb el francès Transdev per comprar les marques Isilines i Eurolines, amb el que es queda sol en el transport interurbà per autobús a França al costat d'Ouibus, cedit recentment per l'empresa pública SNCF a Blablacar.

En un comunicat conjunt, Flixbus i Transdev han indicat que el primer incorpora Isilines, que només cobreix línies interiors a França, i Eurolines, amb seu a França, Holanda, Bèlgica, República Txeca i Espanya i que cobreix 25 països. Els mercats d'Eurolines passaran a estar supervisats per dirigents de Flixbus en aquests països i des d'aquest dijous passat els equips d'una i altra empresa treballaran durant els propers mesos per a la integració de les seves organitzacions i xarxes.

Per al president de Transdev, Thierry Mallet, la cessió d'aquestes filials al terme d'unes negociacions iniciades el 4 de març és conseqüència del seu "nou pla estratègic", que busca centrar-se en el transport públic urbà i en el transport per a les empreses.

El director general de Flixbus a França, Yvan Lefranc-Morin, ha posat èmfasi que la posada en comú de les seves activitats amb les de Isilines i Eurolines reforça la seva xarxa europea i afavoreix el seu creixement futur "en mercats clau". Des de la liberalització del sector el 2015 pel llavors ministre d'Economia, Emmanuel Macron, les empreses que operen en el transport interurbà per autocar a França s'han lliurat a una competència ferotge, i totes han tingut enormes pèrdues.

La conseqüència ha estat la progressiva desaparició de la major part, i ara queden Flixbus, líder europeu del sector amb més de 100 milions de passatgers transportats des del 2013, i Ouibus, creada per la ferroviària estatal SNCF. Després d'haver perdut prop de 200 milions d'euros des de la seva creació el setembre de 2015, l'SNCF va anunciar el novembre passat la venda d'Ouibus a la plataforma de cotxes compartits Blablacar.