Diumenge 21 de juliol de 2024
|
03:43 H
Sergi Nadal, director de Turisme.
Sergi Nadal, director de Turisme. (Foto: M. R. F.)
Verònica Canals, ministra de Turisme.
Verònica Canals, ministra de Turisme. (Foto: M. R. F.)
Presentació del l'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya.
Presentació del l'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. (Foto: M. R. F.)
Josep Mandicó, cònsol major de Canillo.
Josep Mandicó, cònsol major de Canillo. (Foto: M. R. F.)
Innovació

L'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya se centrarà en la preservació de l'entorn

Canillo.- 'Mountainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat', aquest és el lema sobre el qual s'emmarca l'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, que tindrà lloc de l'11 al 13 de març de 2020 al Centre de congressos d'Andorra la Vella i que en aquest cas, la parròquia amfitriona escollida ha estat Canillo. En la presentació, la ministra de Turisme, Verònica Canals, ha destacat que el títol de l'esdeveniment està alineat amb el lema de la XXVII Cimera Iberoamericana 2020. Canals ha aprofitat l'acte de presentació d'aquest dilluns per destacar "la importància d'aprendre de les millors experiències d'arreu del món en un àmbit de turisme de neu i de muntanya", afegint que en aquest cas, "ens trobem en un aspecte cabdal per a l'economia i el futur d'Andorra". Com a curiositat, la ministra ha explicat el cas d'un estudiant de Turisme de la Universitat de Colorado, Nick Kozel, que va tractar el turisme de neu d'Andorra en el seu treball de final de màster. "Li va agradar tant, que es vol comprar una casa al país per establir-s'hi definitivament".

Pel que fa al programa, confeccionat conjuntament amb el ministeri de Turisme, el director científic del Congrés, Christopher Hinteregger, i Sandra Caravao, cap d'intel·ligència de mercat i competitivitat de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), s'ha dividit en quatre sessions que es desenvoluparan entre els dos primers dies del congrés. La primera part estarà dedicada íntegrament a les solucions tecnològiques i innovadores per al turisme sostenible. La segona posarà el focus d'atenció en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i productes locals, i la tercera, farà referència al turisme inclusiu. Finalment, la quarta sessió tractarà de posar en relleu casos d'èxit d'infraestructures turístiques dedicades al desenvolupament respectuós amb el medi ambient. Per cloure l'esdeveniment, està previst que els assistents duguin a terme una visita tècnica i gaudeixin d'activitats lúdiques.

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha ressaltat que la parròquia "s'enfronta a aquest nou repte amb ganes i il·lusió", afegint que "el desenvolupament futur de Canillo requereix la màxima atenció per protegir els recursos naturals i créixer de manera sostenible". En aquest sentit, Mandicó espera que aquest congrés, de celebració biennal, "serveixi per trobar solucions com més ràpid millor als problemes que afecten el nostre entorn". Sergi Nadal, director de Turisme, ha plantejat un repte, "superar els 350 participants de l'anterior edició". En aquest sentit, s'han convocat una trentena de ponents, tots ells reconeguts en l'àmbit internacional. Nadal ha anunciat que "encara estan per confirmar".

El congrés és una iniciativa dels set comuns, del Govern i de l'OMT, a banda, un any més, compta amb el patrocini especial de Crèdit Andorrà. El preu de l'entrada pels dos dies serà de 150 euros, que inclou també un sopar de benvinguda. Pels residents, 150 euros. Aquells que s'acreditin com a estudiants, podran gaudir d'un preu especial de 50 euros.

El Cirque du Soleil, en la taula de negociacions

Canals ha aprofitat l'ocasió per esmentar el futur del Cirque du Soleil a Andorra, el qual, de cara al 2020, encara no se n'ha decidit l'emplaçament. En aquest sentit, la ministra ha anunciat que estan treballant per trobar una solució el més ràpid possible. "Encara no podem avançar res", ha dit la ministra, però encara "estem en negociacions".

Notícies relacionades