Entrada al Servei d'Ocupació. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'atur al novembre baixa un 5,4% respecte al mes anterior

El nombre d'assalariats al setembre se situa en 37.969 persones

Andorra la Vella.- El departament d'Estadística ha publicat aquest dimarts les dades referents al moviment laboral registrat al Servei d'Ocupació del mes novembre. En aquest sentit, el nombre global de demandants en recerca de feina a final de mes és de 406 persones, amb una variació respecte al mes anterior del -5,4% i un increment de l'1,8% superior al mateix mes de l'any anterior, que era de 399 persones. Respecte al nombre de demandants per millora laboral a final de mes és de 260 persones, fet que representa una variació mensual del -0,8% i una variació del +16,6% respecte al novembre de l'any passat.

D'altra banda, el nombre total de llocs de treball oferts a final de mes és de 1.174, que es tradueix en un increment mensual de l'11% i una variació negativa anual del 9,9%. Durant aquest mes de nombre s'han comptabilitzat 21 persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern. Aquest mes s'han fet 35 contractacions mitjançant el Servei d'Ocupació, 16 mitjançant el Programa de millora de l'ocupabilitat mitjançant el sector públic, 5 via el PFCI i el PFOF, 2 via el Programa empresa inclusiva i cap via el programa PFCF joves actius 16-21.

El nombre d'assalariats incrementa un 1,8%

També s'han publicat les dades referents al nombre d'assalariats durant el mes de setembre, els quals es comptabilitzen amb un total de 37.969 persones, fet que representa una variació positiva de l'1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. El salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de setembre del 2019 s'ha situat en els 2.088 euros, amb una variació de l'1,7% respecte al salari mitjà del mes de setembre del 2018, que va ser de 2.053 euros.