Mark Aldrhei rep el patinet elèctric. (Foto: FEDA)
Empresa

Mark Aldrhei, guanyador dels tallers Elèctrics!

L'objectiu, apropar als adolescents a noves formes de mobilitat sostenible

Andorra la Vella.- Mark Aldrhei de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma-el Roc ha estat el guanyador del sorteig del patinet elèctric dels tallers Elèctrics!. La directora d’Activitats de Creixement de FEDA, Imma Jiménez, i la cap de l'àrea d'Activitats Culturals i Educatives del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, Carme Garcia, han estat les encarregades de lliurar el premi aquest dimecres. Aquests tallers han estat oferts per un equip de FEDA que col·labora activament en el Programa d’Educació Viària que impulsen el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, l’Automòbil Club d’Andorra i els set comuns. Durant el primer trimestre d’aquest curs escolar han passat per aquests tallers més de 500 alumnes de vint classes diferents dels diversos sistemes educatius.

Elèctrics! és un taller sobre mobilitat sostenible que s’ha desenvolupat al voltant del MW museu de l’Electricitat de FEDA. El seu objectiu ha estat apropar els adolescents a les noves formes de mobilitat sostenible i sensibilitzar-los sobre la necessitat del seu ús per tal de preservar l'entorn. En aquest sentit, els adolescents han pres consciència de la importància del problema fent una reflexió sobre la necessitat d’una mobilitat sostenible i del pas per disposar d'un nou model més curós amb el planeta. També han tingut una introducció a la mobilitat elèctrica experimentant amb vehicles elèctrics que es poden fer servir a Andorra, i han fet les seves aportacions en forma d’idees per aconseguir una mobilitat més sostenible en la seva vida quotidiana.

Garcia ha agraït la col·laboració de FEDA i ha valorat positivament la conscienciació dels adolescents als canvis necessaris que demana una mobilitat més sostenible, a més de l’alta participació de les escoles en aquests tallers. Per la seva banda, Jiménez ha remarcat que la implicació de FEDA en aquests tallers orientats als escolars ha estat molt gran i que està molt satisfeta per l’acceptació dels alumnes que hi han participat i per la valoració que han fet els diferents centres escolars.