Benzinera d'Andorra. (Foto: Arxiu)
Indicadors

Els carburants disparen el preu durant el desembre

El gasoil de calefacció, per contra, es manté

Andorra la Vella.- Segons les dades publicades pel departament d'Estadística, durant el mes de desembre s'ha pogut apreciar un augment de preu de tots els carburants respecte al novembre, a excepció del gasoil de calefacció, el qual s'ha mantingut estable. El gasoil de locomoció i el millorat, per contra, va augmentar un 1,3%, mentre que la gasolina 95 i 98, va incrementar el seu preu en un 0,6% i un 0,5% respectivament.

Si comparem aquestes dades amb el mes de desembre del 2018, podem apreciar un augment de preu en tots els carburants. Un 5,9% en la gasolina de 95 octans, un 5,5% en la gasolina 98 octans, el gasoil de locomoció i el millorat, un increment de l'1,6%. El gasoil de calefacció, en canvi, ha reduït el seu preu en un 1,1%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans del 2019 amb els del 2018, es constata una reducció dels preus de tots els carburants amb excepció del gasoil de calefacció. Els preus mitjans de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans han disminuït un 1,8%. El del gasoil de locomoció i gasoil de locomoció millorat han disminuït un 0,2%. El preu mitjà del gasoil de calefacció ha augmentat un 0,7%.