El director del departament d'Estadística, Joan Soler, i el director FEDA, Albert Moles, en el moment de la sigantura. (Foto: M. R. F.)
El director del departament d'Estadística, Joan Soler, i el director FEDA, Albert Moles. (Foto: M. R. F.)
Empresa

FEDA compartirà dades de consum amb el departament d'Estadística

Des de la companyia han assegurat que totes les xifres es tractaran de forma confidencial

Andorra la Vella.- Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) i el departament d'Estadística del Govern han signat aquest dijous un acord per a la cessió de dades que permetrà elaborar el registre estadístic de població i l'estadística d'edificis i unitats domiciliàries, ambdós projectes inclosos en el pla estadístic 2018-2021. En l'acte de la signatura hi han estat presents el director del departament d'Estadística, Joan Soler, i el director FEDA, Albert Moles. El conveni signat entre les dues parts té com a objectiu la cessió de dades per part de FEDA relatives als comptadors i als contractes i consums, amb informació sobre la finca a la qual pertanyen, les coordenades, l'adreça, la tarifa i potència contractada, el consum anual i el consum per períodes determinats. Per això, Moles ha explicat que "les dades de consum elèctric són molt importants, ja que donen a conèixer els principals hàbits de les persones, un indicador essencial pel departament d'Estadística".

En aquest sentit, Moles ha deixat constància que "totes les dades subministrades es tractaran amb total confidencialitat". Per la seva banda, Soler ha destacat que "la signatura del present conveni permet accedir a una base de dades que ha de ser una de les fonts d'informació cabdals per poder construir un registre estadístic del territori". Tanmateix, el director del departament d'Estadística ha apuntat que aquest pas "permetrà al Govern, juntament amb els actors implicats, obtenir més dades i informació per articular accions i mesures per continuar avançant en la situació actual de l'habitatge".

Moles, per la seva part, ha manifestat la voluntat de col·laborar en tot el que sigui possible perquè les dades estadístiques tinguin la màxima precisió i siguin d'utilitat per buscar les mesures més adequades per millorar la situació de l'habitatge al país. A més, ha volgut remarcar que en cap cas es posa en perill la confidencialitat dels clients de FEDA, ja que les dades es publicaran de forma agregada i en cap cas es podran fer servir per recolzar mesures o decisions relatives a persones físiques concretes. El conveni tindrà vigència fins al 31 de desembre de l'any 2021, i es podrà prorrogar de manera tàcita anualment.