Andorra la Vella.- Banco Alcalá, entitat espanyola especialitzada en banca privada del grup Crèdit Andorrà, va tancar el 2019 amb un patrimoni gestionat de 2.204 milions d’euros, xifra que representa un increment del 12,4% respecte a l’exercici anterior. Durant el 2019, l’entitat va assolir un benefici consolidat de 231.000 euros. Aquestes xifres posen de manifest l’evolució positiva del model de negoci del banc, que "en els darrers anys ha dut a terme un important esforç per millorar en termes d’eficiència, mantenint l’excel·lència en el servei al client, amb un assessorament especialitzat, en funció de les necessitats del client i del perfil de risc, i una gestió integral del patrimoni, així com una ferma aposta per l’arquitectura oberta", tal com informen des de Crèdit.
En l’actualitat, Banco Alcalá té oficines a Madrid, Barcelona i València, on ja gestiona més de 250 milions d’euros des de la seva obertura l’any 2017. L’entitat compta amb 22 banquers, i ha experimentat un creixement constant de la seva plantilla fins als 80 empleats actuals.
El director general de Banco Alcalá, Marcos Ojeda, explica que “els resultats del 2019 reforcen el nostre model de negoci, en el qual donem prioritat a l’optimització de tots els processos per oferir el millor servei especialitzat als nostres clients, amb una oferta diferencial i completament especialitzada. A més, estem treballant de forma molt intensa per impulsar la digitalització i la innovació tecnològica”.
Banco Alcalá focalitza els seus esforços en una aposta per continuar el camí de l’especialització en productes i serveis diferencials als clients, en aquells segments de negoci en els quals opera, i per accelerar el procés de digitalització, invertint en noves plataformes tecnològiques per respondre a les noves necessitats dels clients. L’entitat compta amb Merkaat, un assessor en fons d’inversió 100% digital que permet als clients una gestió integral de les inversions, i el portal e-Broker que, integrat en el servei de banca online, ofereix la possibilitat d’operar en compra i venda de títols de renda variable i fons d’inversió.
Cal recordar que el grup Crèdit Andorrà va tancar l’exercici 2019 amb un volum de negoci de 17.064 milions d’euros, un 10,51% més que el 2018, amb un volum d’inversió creditícia que va superar els 2.417 milions i uns recursos de clients de 14.647 milions, un 13,20% més. El grup té una estratègia focalitzada en la cerca d’aliances estratègiques que garanteixin el creixement futur, en la capacitat de servei, i en l’eficiència i la rendibilitat de les diferents àrees de negoci, fet que l'ha permès tancar l’exercici passat amb un benefici de 46,24 milions, un 28,45% més que l’any precedent.