Una imatge d'arxiu de l'aeroport d'Andorra-la Seu. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

Jornada de l'EFA per debatre sobre l'aeroport d'Andorra-la Seu

Entre d'altres aspectes s'analitzarà l'atractiu d'aquesta infraestructura per atreure turisme

L'aeroport d’Andorra-la Seu serà el protagonista d'una nova sessió organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). La cita serà, un altre cop, telemàtica, i se celebrarà mitjançant la plataforma Zoom. Serà el 9 de juliol i estarà oberta al públic en general.

Els continguts del webinar analitzaran, en primer lloc, la infraestructura i el marc legal internacional i europeu d’ajuts públics "que permetran atreure l’atenció d’operadors i propietaris de companyies aèries i així implementar connexions aeroportuàries regulars". El segon bloc de debat, se centra en el posicionament d’Andorra "com a un destí aeroportuari atractiu i accessible, fet que permetria impulsar el turisme i apropar fluxos de persones procedents de mercats d’origen llunyà", assenyalen des de l'EFA. També s’enfocarà en l’anàlisi de la rendibilitat econòmica d’aquests vols regionals regulars.

La jornada comptarà amb experts en dret aeroportuari, representants de línies aèries, responsables de la infraestructura de la Generalitat de Catalunya i membres del Govern (els ministres de Presidència Economia i Empresa, Jordi Gallardo; i la de Turisme, Verònica Canals, a més del cap de Govern, Xavier Espot). La jornada serà presentada i moderada pel consultor jurídic aeronàutic i periodista especialitzat en la matèria Javier Ortega Figueiral.