Dilluns 29 d'abril de 2024
|
03:57 H
Operaris treballant a les instal·lacions de FEDA.
Operaris treballant a les instal·lacions de FEDA. (Foto: FEDA)
Indicadors

El 79% de la població estava ocupada en el segon trimestre del 2020

Andorra la Vella.- Gairebé el 80% de la població tenia feina en el segon trimestre del 2020 (abril, maig i juny), segons ha informat aquest dijous el departament d'Estadística. Així, tal com expliquen al seu darrer informe, la taxa d’ocupació estimada es va situar en el 79,0% de la població d’entre 15 i 64 anys –el que equival a 44.388 persones–, assolint el més baix nivell des de final del 2016. Aquesta ràtio suposa una disminució de 0,6 punts respecte a l’any anterior i 2,2 punts si es compara amb el trimestre anterior.

Per sexes, en comparació amb l’any passat la taxa d’ocupació dels homes augmenta 0,5 punts però disminueix 2,0 punts trimestralment. En el cas de les dones, la taxa d’ocupació disminueix 2,4 punts trimestralment i 1,8 punts en termes anuals. Val a dir que aquestes xifres no inclouen els afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb suspensió d'ocupació ja que, segons la metodologia de l'Oficina Estadística de la Unió Europea (Eurostat) i de l'Organització Internacional del Treball (OIT) que s'aplica en l’Enquesta de Forces del treball, es consideren ocupats.

Quant a l'atur, l'informe confirma algunes de les dades que ja havia avançat el mateix Govern fa unes setmanes. El nombre de persones entre 15 i 74 anys sense feina era de 1.409 persones. La taxa del segon trimestre del 2020 es va situar en el 3,0%, augmentant 1,6 punts anualment i 1,1 punts trimestralment. En aquest cas, cal tenir en compte que no tots els que han perdut la seva ocupació han passat a classificar-se com a aturats, sinó una part ha passat a la 'inactivitat'. S’explica fonamentalment pel fet que el confinament i el tancament d'empreses han impedit a les persones buscar feina malgrat estar disponibles per a treballar. Per això, aquest grup de persones no ha pogut complir totes les condicions que la definició de l’OIT exigeix per a ser classificat com a aturat i han quedat classificats com a inactius.

Notícies relacionades