El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, en roda de premsa al Govern. (Foto: Arxiu ANA)
Internacional

Comença la segona ronda de reunions públiques per informar sobre la lliure circulació de mercaderies en l’acord d’associació

També s'ha explicat l’estat del procés de negociació amb Brussel·les

Andorra la Vella.- El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha iniciat aquest dimarts al vespre la segona ronda de reunions públiques per donar a conèixer a la ciutadania els detalls de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), així com l’estat del procés de negociació amb Brussel·les. Aquesta segona ronda, després d’una primera que es va dur a terme arreu del país durant el setembre i l’octubre del 2019, se centra en la lliure circulació de mercaderies dins l’acord amb la UE.

Atesa la situació d’emergència sanitària a causa del coronavirus SARS-CoV-2, la trobada d'aquest dimarts s’ha dut a terme de manera telemàtica i s’ha pogut seguir en directe a través d’internet. D’aquesta manera, els ciutadans han pogut compartir amb Riba els seus dubtes en relació amb la lliure circulació de mercaderies. Així mateix, en la sessió virtual d’aquest dimarts també s’ha donat resposta a les consultes que la població ha fet arribar al correu electrònic andorraue@govern.ad. En paral·lel, el dia 5 de novembre està prevista la projecció d’un programa especial a Andorra Televisió.

Cal recordar que, en el marc d’aquesta segona ronda de trobades, el 12 d’octubre es va retransmetre a Andorra Televisió el programa resum de les reunions públiques de la passada tardor amb l’objectiu de recordar els elements més generals de l’acord d’associació. La podeu retrobar a https://www.andorradifusio.ad/programes/andorra-unio-europea-parlem/andorra- unio-europea-parlem-12-10-2020/andorra-unio-europea-parlem-ne-12-10-2020.