Dimecres 30 d'abril de 2025
|
13:52 H
Les dones directives cobren un 14% menys que els seus companys de professió
A l'Alça

Les dones directives cobren un 14% menys que els seus companys de professió

Andorra la Vella

La presència de dones en càrrecs de responsabilitat és una assignatura pendent a Andorra. A diferència de la política, on el seu lideratge està normalitzat, el sector privat encara està fent els deures i les dones directives, de mitjana, cobren un 15% menys que els seus respectius companys de professió. Amb l'objectiu d'empoderar el col·lectiu femení en el sector empresarial, la britànica Agata Galuszka ha creat la 'Women Empowerment Andorra' (WEA), el punt de trobada de les futures emprenedores del país.

Tal com explica Galuszka al programa 'A l'alça', a WEA "ens trobem dones de diferents perfils professionals que expliquen el que fan, i posem en comú idees diverses. Quan fem aquestes reunions, on hi ha de 20 a 30 dones a la sala, l'objectiu és donar a cadascuna un espai per compartir amb la resta el seu projecte", i afegeix, "jo sempre dic que la formació empresarial és la part més fàcil d'un projecte, si saps gestionar la teva vida personal; saber qui ets, què vols, què et motiva, què vols fer els pròxims deu anys, de què vols estar orgullosa... crec que tot això és molt important i encara no ho expressem gaire".

Després de deu anys treballant al Servei Nacional de Salut del Regne Unit, sent una de les directives més joves de la companyia, va decidir fer el salt i muntar el seu propi negoci: Ultimate Confidence, una acadèmia virtual de formació empresarial, i des d’Andorra, treballa amb dones d’arreu del món. Tot i que la pandèmia ha ralentit la posada en marxa de WEA, Galuszka té la intenció de connectar Andorra amb Londres. "Volem planificar estades aquí i ja he parlat amb dues agències de viatges per organitzar-ho i ensenyar el país", assegura.

La nova llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones obliga les empreses a garantir les mateixes oportunitats. També hauran d’elaborar registres relacionats amb la perspectiva de gènere i la bretxa salarial, i marcar-se objectius per eliminar la discriminació per raó de sexe. De fet, un estudi del Boston Consulting Group afirma que si hi hagués el mateix nombre de dones i homes emprenedors, el PIB mundial podria créixer entre un 3% i un 6%.

 

Notícies relacionades