Dissabte 27 de juliol de 2024
|
08:17 H
Ampliar l'oferta del Bike Park per desestacionalitzar el turisme
A l'Alça

Vallnord-Pal Arinsal prepara circuits per a e-bikes

La Massana

El cicloturisme és un fenomen a l’alça promogut per les grans competicions que acull el país, la presència d’equips professionals i els grans circuits de BTT andorrans. Amb les estacions d'esquí a mig gas i una temporada d’hivern incerta, Vallnord-Pal Arinsal ja té un ull posat en la temporada d'estiu i així ho ha fet saber al programa 'A l'Alça'. El director del domini esquiable, Josep Marticella, ha avançat que estan treballant en la creació de circuits per a 'e-bikes' en el seu Bike Park, així com ampliar l'oferta a un públic menys professional. "Volem incloure més el ciclisme en ruta, que cada vegada és més important a casa nostra, circuits amb bicicletes gravel… cada cop ens estem orientant a circuits més fàcils, més lúdics, més accessibles a tothom, una mica el model que tenim d’estació d’esquí a l’hivern, on tenim moltes més pistes verdes i blaves que no vermelles i negres, doncs estem fent exactament el mateix amb el Bike Park", ha detallat Marticella.

El de Vallnord-Pal Arinsal és un dels pocs forfets al món que val tant a l’hivern com a l’estiu i el seu model de negoci s’ha erigit com un dels motors econòmics de la Massana. Si bé al principi el Bike Park només suposava un 3% del total dels ingressos, ara aquest percentatge arriba fins a l'11%. "Penso que som una estació que, a nivell mundial, comencem a ser un referent tant a l'hivern com a l'estiu, i això ens ha permès mantenir el nostre personal tot l’any i formar-lo", ha declarat el màxim responsable. En relació amb això, ha insistit en la necessitat de desestacionalitzar les instal·lacions, assegurant que "si podem rendibilitzar aquestes inversions tot l’any, generem més activitat econòmica i fa que la població que tenim a casa nostra s’integri més, que consumeixi al país, i que s’adapti millor; jo penso que al final és un cercle virtuós que s’aconsegueix generant activitat tot l’any".

La pandèmia ha afavorit el turisme de muntanya i Vallnord-Pal Arinsal vol aprofitar l'auge de les activitats en bicicleta al país per potenciar el seu 'Bike Park' i que acabi sent tan rendible com les pistes d'esquí "l'estació d'esquí de Whistler, al Canadà, i que és la referència mundial, a dia d’avui està amb 50% d’ingressos a l’hivern, 50% d’ingressos a l’estiu; és molt difícil arribar aquí però aquest és l’objectiu", ha conclòs Marticella.

Notícies relacionades