"La neutralitat política d'Andorra és un factor positiu en els negocis"
A l'Alça

'La neutralitat política d'Andorra és un factor positiu en els negocis'

Judit Hidalgo, directora d'Actua Empresa, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el onzè capítol li hem pres el pols a Judit Hidalgo, directora d'Actua Empresa.

Hidalgo considera que un dels punts forts d'Andorra és la neutralitat. "Som un país que, a vegades, donem per suposada aquesta neutralitat política que ens caracteritza, i juntament amb el nostre marc legal, són factors molt positius per a la creació de negocis i per a les empreses en general", ha remarcat. En aquest sentit, ha destacat que el país compta amb un "un teixit empresarial format per molt emprenedors amb ganes de tirar endavant el país" i com a gran avantatge posa sobre la taula "les connexions personals i l'impacte que pots tenir com a empresari en aquest país".

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, Hidalgo voldria una millor connectivitat, sense especificar si el millor per al país seria el tren o l'avió. En aquest sentit, però, també ha parlat de la necessitat de millorar la connectivitat "en les relacions que establim amb altres països i empreses de l'estranger”.

Hidalgo va revelar durant la secció que la seva primera feina “va ser entrenadora de patinatge i cambrera d'una pizzeria". Amb els diners d'aquells primers sous, va convidar els seus pares a sopar, "a 'El racó del pintor', un restaurant del barri gòtic de Barcelona. Em feia il·lusió tornar-lis d'alguna manera tot el que havien fet per mi”, ha remarcat.

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. Hidalgo ha assegurat que es diria: "Sigues internacional, inspira't del món i de tot el que es fa fora per després portar-ho a nivell local" i ha destacat que aquest aspecte és "molt important" per a ella. Per últim, ha aprofitat l'ocasió per expressar la seva admiració per totes les empreses vinculades al sector de la neu que hi ha al país, perquè "han aconseguit posicionar-nos com un referent".