Un moment de la visita a les instal·lacions de la central de suport de la xarxa de calor d’Andorra la Vella. (Foto: FEDA)
Un moment de la visita a les instal·lacions de la central de suport de la xarxa de calor d’Andorra la Vella. (Foto: FEDA)
Sector públic

Visita a la central de suport de la xarxa de calor d’Andorra la Vella

La instal·lació té com a objectiu garantir un recurs que eviti qualsevol incidència en el subministrament de calefacció i aigua calenta als clients

Andorra la Vella.- FEDA Ecoterm ha presentat, aquest dilluns, les instal·lacions de la central de suport de la xarxa de calor d’Andorra la Vella als membres de la comissió d’informació i vigilància de Ctrasa. La comissió s’encarrega de fer el seguiment i control del funcionament normal de les instal·lacions i de la qualitat dels processos i ha conegut d’aquesta manera la nova infraestructura, que ja està operativa però que només es farà servir en cas d’aturada tècnica de Ctrasa o si hi hagués alguna incidència.

La construcció de la xarxa de calor d’Andorra la Vella es troba al final de la seva primera fase. Aquest mateix mes de juny s’ha començat a donar servei a nous edificis, i en total ja subministra calor i aigua calenta a catorze edificis. Aquests corresponen a la zona que va des del Serradells fins al Poliesportiu d’Andorra i una part del camí de la Grau, i suposen un consum equivalent a 600 llars.

Així doncs, el projecte de xarxa de calor d’Andorra la Vella està evolucionant a bon ritme i superant les expectatives inicials quant a clients adherits, reiteren des de FEDA Ecoterm.

Aquest dilluns s’ha volgut mostrar la central de suport d’aquesta xarxa, que té com a objectiu garantir un recurs que eviti qualsevol incidència en el subministrament de calefacció i aigua calenta als clients. No obstant això, la font de producció de calor principal i permanent és el Centre de tractament de residus, que ja produïa electricitat i que gràcies a la xarxa de calor, ara també reparteix la calor residual del seu procediment de tractament de residus.

Els membres de la comissió d’informació i vigilància de Ctrasa han visitat aquesta central per conèixer de primera mà el seu funcionament. La visita ha comptat amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell; el director general de FEDA, Albert Moles; el representant dels cònsols, Josep Majoral, i representants del comú d’Andorra la Vella i del ministeri de Medi Ambient.

El gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, ha mostrat les instal·lacions i ha recordat que la xarxa de calor ja ofereix el servei de calefacció i aigua calenta més eficient i sostenible, i que té com a principal avantatge la millora de la qualitat de l’aire de la capital.