El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a la Design Week de Marbella. (Foto: Andorra Business)
Internacional

Gallardo visita la Design Week Marbella per donar a conèixer les iniciatives d'Andorra

A la fira també hi participen promotors immobiliaris i professionals de l'Acoda

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d'Andorra Business, Jordi Gallardo, ha participat aquest dimarts a la Design Week Marbella, on Andorra hi ha estat convidada i que se celebra fins al 3 d'octubre a la ciutat malaguenya amb la participació de més de 350 empreses. L'organització de la fira, especialitzada en el disseny, la decoració i l'arquitectura d'interiors de luxe, ha demanat la participació del Principat per conèixer les iniciatives en matèria de sostenibilitat, innovació i respecte al medi ambient.

Segons informen en un comunicat des d'Andorra Business, a l'estand d'Andorra es mostren projectes com la candidatura per ser reconegut per la UNESCO com el primer país Reserva de la Biosfera, les oportunitats de negoci i l'alta qualitat de vida que ofereix. Al mateix espai també hi participen promotors immobiliaris i professionals de l'associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (ACODA).

Gallardo ha mantingut diverses reunions i trobades amb representants de la Junta d'Andalusia i l'alcaldia de Málaga, com per exemple la celebrada amb la delegada territorial de Treball i de Transformació Econòmica de la Junta, Carmen Sánchez Sierra. Paral·lelament, el ministre ha estat convidat a participar en taules rodones amb diversos experts on ha aprofitat per explicar el projecte de transformació digital que treballa el país, l'estratègia en innovació i l'oportunitat que pot representar per Andorra l'arribada de nous professionals i nòmades digitals.

El titular de la cartera de Presidència, Economia i Empresa ha assenyalat que "la participació en aquest esdeveniment ens ha permès explicar en quin moment es troba Andorra, des del punt de vista de transformació econòmica, de sostenibilitat i innovació, i els projectes que aporta el sector privat en l'àmbit de la construcció i l'immobiliari. Hi ha gent que està descobrint el bon moment que està experimentant el país i els resultats són positius".

Per la seva banda, la directora del Design Week Marbella, Carolina Abril, ha destacat que "volíem comptar amb un país com Andorra per la seva qualitat de vida i el seu estil d'alt nivell. Al final el que volem vendre és un estil de vida sostenible que al final és el luxe. Andorra ens proporciona tot això".

El Parc Tecnològic d'Andalusia, un referent internacional

Gallardo també ha visitat el Parc Tecnològic d'Andalusia, amb més de 20.000 treballadors i 644 empreses que van facturar més de 2.000 milions d'euros l'any 2019. Algunes de les empreses instal·lades són multinacionals com Oracle Corporation, Accenture, TDK, Ericsson, Huawei i Google. El ministre s'ha reunit amb la directora d'Atracció d'Inversions, Lourdes Cruz, i han establert contactes inicials per treballar projectes de manera conjunta. Posteriorment, s'ha reunit amb l'alcalde de Málaga, Francisco de la Torre, a la casa consistorial.