Dijous 25 d'abril de 2024
|
20:49 H
Cartell de l'Andorra Sports Summit.
Cartell de l'Andorra Sports Summit. (Foto: Andorra Business)
Innovació

L'Andorra Sports Summit, un esdeveniment d'innovació i esport

Andorra la Vella.- Andorra Business, Andorra Recerca + Innovació i el Global Sports Innovation Center powered by Microsoft (GSIC), amb el suport de SPSG Consulting, presenten l'Andorra Sports Innovation Summit, un esdeveniment sobre esport i innovació que se celebrarà el 18 d'octubre a l'Auditori Nacional d'Andorra a Ordino. Aquest esdeveniment s'emmarca dins de l'acord global entre GSIC i Andorra per a posicionar el país com un referent internacional en la indústria de l'esport i la innovació.

L'acte comptarà amb representants d'entitats internacionals del sector com Microsoft, la Federació Internacional d'Esquí, la Vuelta, el Tour de France, empreses d'equipaments de muntanya, Ironman i actors locals com Grandvalira, Vallnord i Naturland. A més, també participaran diverses 'start-ups' locals i internacionals, entre les quals es troben les tres guanyadores de l'Andorra Sports Startup Challenge, ja que rebran un guardó per part del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Així, durant l'esdeveniment se celebraran reunions i sessions de networking exclusives per als participants.

El ministre serà l'encarregat de fer l'obertura oficial. "L'esport és un dels nostres sectors estratègics i l'organització d'aquest esdeveniment és un pas més per posicionar el Principat com un referent internacional d'innovació en la indústria de l'esport", ha declarat Gallardo, qui ha afegit que també es vol ajudar a les 'start-ups' a presentar les seves solucions i potenciar la identificació d'Andorra com "un país de referència i on desenvolupar els seus projectes".

Per la seva part, la directora general del GSIC, Iris Córdoba, ha indicat que els esdeveniments professionals cobren cada vegada més rellevància a la indústria de l'esport. "Des del GSIC estem veient com diferents governs mostren més suport a la creació d'aquesta mena d'esdeveniments tant a nivell nacional com a nivell local", ha expressat Córdoba. També ha afegit que l'Andorra Sports Summit serà un pas important per a Andorra que "li permetrà ser un dels líders d'aquesta tendència, ja que atraurà inversions i crearà noves fonts d'ingressos". L'acte estarà obert al públic professional amb un aforament limitat.

Notícies relacionades