Assortidors de carburants en una estació de servei. (Foto: Arxiu ANA)
Mobilitat

El preu dels carburants incrementa un 20% respecte al setembre del 2020

La tipologia que ha experimentat l'augment més notable ha estat el gasoil de calefacció

Andorra la Vella.- El preu dels carburants ha incrementat aproximadament un 20% el setembre en comparació al mateix període de l'any anterior. Així es desprèn de la nota publicada pel departament d'Estadística, en la qual s'especifica que el gasoil de calefacció ha experimentat un augment del 26%, el de locomoció i el de locomoció millorat, un 21,2% i un 20,5%, respectivament, i la gasolina sense plom 95 i la 98, un 21,3% i un 20%, respectivament.

D'aquesta manera, i en referència a l'augment del preu dels carburants respecte al mes d'agost, Estadística indica que la tipologia de carburant que ha observat un creixement més alt és el gasoil de calefacció, amb un 2,2%, mentre que manté el preu més aproximat són el gasoil de locomoció i el millorat, amb només un 0,3%, situant el preu mitjà en els 1,072 i 1,102 euros, respectivament.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans al llarg dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata un augment general dels preus, excepte el del gasoil de calefacció, que ha experimentat una disminució del 0,4%. El del gasoil de locomoció i el millorat han augmentat un 2,1%. Quant al cost mitjà de la gasolina sense plom de 95 i el de la de 98 octans, aquestes han augmentat un 3,4% i un 3,3%, respectivament.