La Seu d'Urgell.- Després del parèntesi obligat per la pandèmia sanitària provocada pel SARS-CoV-2, la Trobada Empresarial al Pirineu ha recuperat enguany, en la seva 32a edició, la presencialitat. Tant el president de l’esdeveniment, Vicenç Voltes, com l’alcalde de la Seu d’Urgell -que és la ciutat on se celebra-, Francesc Viaplana, han agraït, durant els seus breus discursos de benvinguda, l’assistència de gairebé 600 empresaris arribats d’arreu del Pirineu i de Ponent. Voltes ha destacat també la “suma de sinergies entre territoris”, amb l’apunt que gairebé un 20% dels assistents a l’acte inaugural d’aquest dijous provenen d’Andorra.
La primera intervenció l’ha protagonitzat el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, qui, com ell mateix ha reconegut, ha fet “el mateix discurs que podria haver celebrat a Barcelona”. El dirigent ha defensat la “vertebració del territori” i ha considerat que els Jocs Olímpics d’Hivern “són una grandíssima oportunitat”.
“Per les informacions que jo tinc, els Jocs Olímpics no es faran si el territori es mobilitza per rebutjar-los. Això no dependrà de la decisió de Barcelona. Són uns jocs sostenibles i hem de lluitar perquè es facin”, ha dit el president del Cercle. Faus ha considerat que els JJOO d’Hivern són “una grandíssima oportunitat” i ha valorat que “si el territori els vol s’haurà de mobilitzar i haurà d’anar a votar”. “El Pirineu té una oportunitat extraordinària amb els Jocs Olímpics”, ha conclòs.
Després de la ponència de Javier Faus, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha introduït la primera taula de la vetllada, sota el títol: ‘Experiències empresarials d’èxit amb clau lleidatana'. Ferran Alemany, propietari de torrons Alemany; Meritxell Pi, directora general financera del Grup ICG; Josep Piqué, director general de CUNIPIC i Montse Pujol, propietària de PMP Prêt a Porter Casas, han explicat els seus models d’empresa amb un eix vertebrador: “la voluntat del mercat global”.
El punt i seguit a la jornada, i darrer acte al pavelló municipal d’esports, l’han posat, abans de seguir la vetllada amb un sopar a la pista polivalent, la síndrome - Companyia de clowns amb la conferència-espectacle: 'Just a temps'. Els dos ponents han repassat, durant una hora i en clau d’humor, els actes quotidians que fan perdre el temps a les persones i han donat consells als assistents per “guanyar temps”. Entre d’altres, han explicat les “mesures dràstiques” que es poden prendre, com viure durant unes hores del dia amb els mòbils apagats.
La jornada inaugural ha acabat, després del sopar celebrat a la pista polivalent, amb la conferència ‘Tot es pot entrenar’, protagonitzada per Toni Nadal, qui des de l’inici de la seva carrera i fins el 2017 va ser entrenador del tennista Rafel Nadal.