Un instant de la reunió entre el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el secretari d'Estat d'Economia, Eric Bartolomé, amb els representants de l'oci nocturn. (Foto: SFG)
Empresa

Els locals d'oci nocturn poden augmentar fins al 100% els ajuts pel lloguer

Gallardo s'ha reunit aquest dijous amb representants del sector per recollir els seus neguits

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, acompanyat del secretari d'Estat d'Economia, Eric Bartolomé, s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb els representants del sector de l'oci nocturn per recollir els seus neguits i exposar-los les noves mesures decretades per fer front a la COVID-19. Així, en la trobada Gallardo els ha compartit els motius pels quals s'han establert aquestes noves mesures, entre elles el tancament temporal de l'oci nocturn. El ministre els ha expressat el seu suport, especialment perquè es tracta d'un dels sectors que més han patit amb la pandèmia. Per aquest motiu, els ha anunciat un augment de les ajudes al lloguer i a les quotes hipotecàries, que va entrar en vigor de nou la setmana passada coincidint amb el tancament dels locals. Així, s'augmenta del 75% al 100% el percentatge d'ajuda que ofereix l'executiu per cobrir els lloguers o les hipoteques dels locals d'oci nocturn.

Aquest augment busca minimitzar els efectes del tancament en les empreses que en la descripció detallada de l'activitat, tinguin la menció de pub, discoteca, sala de ball o similar de manera exclusiva. En cas de tenir-la de manera no exclusiva, el percentatge d'ajudes se situa en el 50%. Els ajuts s'apliquen sobre la mensualitat completa o sobre la part proporcional del mateix mes.

Paral·lelament, Gallardo també els ha anunciat que el Govern tornarà a activar les ajudes als titulars dels negocis per fer front als diversos subministraments dels locals mentre duri aquesta situació. A més, els han recordat que del mateix moment en què es va decretar el tancament de les seves activitats i fins que aquesta mesura estigui en vigor, tornen a tenir al seu abast els mecanismes que possibiliten les Suspensions Temporals dels Contractes de Treball (STCT) i les Reduccions de la Jornada Laboral (RJL). Per la seva banda, els representants del sector han explicat al ministre les mesures que volen aplicar als seus locals un cop es permeti la reobertura per tal de garantir que es tracta de llocs segurs i minimitzar així el risc de transmissió del virus.