Personal d'una gasolina omplint el dipòsit d'un vehicle. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El preu dels carburants continua a l'alça de manera generalitzada marcant màxims històrics

Andorra la Vella.- El preu dels carburants continuen tenint una tendència a l'alça de manera generalitzada. Així es desprèn de la nota publicada aquest dijous pel departament d'Estadística, en la qual exposa que durant el mes de gener el cost del Gasoil de calefacció s'ha incrementat un 2,8%, el de gasoil de locomoció i el millorat un 4%, la gasolina sense plom de 95 octans un 3,4% i la gasolina sense plom de 98 un 3,3%.

En comparació al mateix període de l'any anterior, s'observa un increment general dels preus dels carburants. D'aquesta manera el gasoil de locomoció ha augmentat un 32,6%, el millorat un 31,7%, la gasolina sense plom de 95 octans un 30% i la de 98, un 28,5%. En relació amb el preu del gasoil de calefacció, ha incrementat un 40,8%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata un augment general dels preus. El del Gasoil de locomoció i el millorat han augmentat un 19,2% i un 18,6%, respectivament. La gasolina sense plom de 95 octans i la de 98 octans augmenten un 18,4% i un 17,4%, respectivament. El gasoil de calefacció ha augmentat un 21%. Els preus del gener del 2022 marquen màxims històrics per a tots els tipus de carburants.