El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. (Foto: Govern)
Sector públic

El Govern col·loca en un dia 500 milions en bons al mercat internacional per refinançar deute públic

L’operació s’ha tancat amb un tipus d'interès de l’1,30% i un venciment de 5 anys

Andorra la Vella.- El Govern ha emès aquest dimecres al matí deute internacional per valor de 500 milions d’euros, una quantitat que ha quedat coberta aquest mateix dimecres a la tarda. El ministre de Finances i portaveu, Èric Jover ha qualificat l’operació “d’èxit” i ha explicat que “els inversors interessats -de més de 21 països- han proposat una demanada de més de mil milions”.

 

“Jo diria que aquesta operació és el fruit d’un camí iniciat fa anys, el de l’homologació internacional, la transparència i el rigor. L’adhesió al Fons Monetari Internacional, tot i les crítiques d’algunes formacions polítiques, ens ha permet col·locar-nos millor al món”, ha valorat Jover. La d’aquest dimecres és la segona emissió internacional d’Andorra per refinançar el deute nacional.

 

El dirigent ha explicat que amb l’emissió d’aquest dimecres s’ha assolit que més del 75% del deute públic estigui finançat amb aquest tipus bons. L’operació s’ha llançat en una emissió única de 500 milions d’euros llistada a Luxemburg, col·locant-se en la seva totalitat entre 70 inversors provinents de 21 països. S’ha tancat amb un tipus d'interès de l’1,30% i un venciment de 5 anys. Els bancs col·locadors en aquesta operación han estat Crédit Agricole i Banco Santander, així com Citigroup, un banc nord-americà que “reforça les perspectives internacionals de les emissions que estem desenvolupant”, ha conclòs Jover.