La seu social d'Andbank. (Foto: Andbank)
Sector financer

Andbank llança el fons 'Actyus Fintech I' per aprofitar la disrupció en el sector financer

Escaldes-Engordany.- Andbank, entitat especialitzada en banca privada, llança el fons de capital de risc 'Actyus Fintech I' que, amb un volum de 60 milions d'euros, invertirà en companyies fintech de Llatinoamèrica, Europa i els Estats Units. El fons ja té les seves primeres inversions tancades participant 'pari passu' amb fons internacionals de primer nivell: Gringo (el Brasil), ronda B liderada per VEF fons especialitzat en fintech; Mundi (Mèxic) ronda A liderada pel fons Union Square Ventures; Creditas (el Brasil), ronda pre-IPO liderada per Fidelity Asset Management; 2 inversions (els Estats Units i el Brasil) en rondes llavor al costat d'altres fons internacionals.

Dins del fons existirà també una participació a 'MyInvestor'. El portfolio estarà compost per unes 30 companyies de l'ecosistema fintech internacional en diferents fases de maduració, de les quals prop de 15 companyies seran 'capital llavor' (entorn d'un 5% del volum fons), 8 sèries A (15% de la grandària del fons), 7 sèries B (20% del fons), 2 estaran en fase pre-IPO (10% del fons). El 50% estarà destinat a acompanyar a les participades en les seves següents rondes de capital (follow-on).

'Venture partners' internacionals de primer nivell

El fons comptarà amb un equip d'assessors amb gran reconeixement en el sector fintech, entre els quals es troben Sergio Furió, fundador i CEO de Creditas; Pau Sabria, cofundador de Olapic, venuda a Monotype, i cofundador també de Remotely.works; i Salvador Mas, Head of Digital a Allfunds Digital, fundador de Openfinance, venuda a BME, i de Finametrix, venuda a Allfunds.

Els 'venture partner' així com directius i empleats d'Andbank participaran amb 2 milions d'euros en el fons, mentre que el grup Andbank invertirà 6 milions d'euros. El llançament d'aquest fons per part d'Andbank, precedeix la constitució d'una gestora de capital de risc en els pròxims mesos. L'entitat ha creat una RAIF luxemburguesa per a professionals i inversors estrangers i un FIL (fons d'inversió lliure) que inverteix en aquesta RAIF, per a detallistes a Espanya.