La combustió sense fum: el futur del tabac?
A l'Alça

La combustió sense fum: el futur del tabac?

En un moment en què les indústries busquen reduir l'impacte dels seus productes, Philip Morris presenta IQOS Iluma

Philip Morris Internacional va crear IQOS el 2014. El primer llançament es va fer al Japó i a Itàlia, i avui en dia, els seus dispositius són presents en més de 70 països d'arreu del món. La companyia calcula que, des d'aleshores, més de 21 milions de fumadors adults han canviat el tabac tradicional pels seus dispositius. Es podria dir que IQOS ha revolucionat la manera en com es consumeix el tabac, substituint la combustió per l'escalfament, i això implica una reducció substancial de les substàncies nocives presents en el fum de la cigarreta. Vuit anys després de presentar el seu primer dispositiu, ha fet el salt tecnològic més important des de la seva creació i ha presentat IQOS Iluma.

En una entrevista al programa 'A l'Alça', Bernabé Solsona, country mànager d'Andorra de Philip Morris, ha explicat que "acumulem dècades d'investigació, de recerca i desenvolupament, amb un equip de més de 940 científics i enginyers que són a Suïssa i Singapur, i amb una inversió de més de nou mil milions de dòlars. Apostem per ciència, per recerca perquè progressivament deixem de banda la cigarreta tradicional per productes alternatius lliures de fum i que siguin una millor alternativa per als fumadors adults". Dins les categories d'alternatives lliures de combustió que han sorgit els darrers anys, cal diferenciar entre els dispositius d'escalfament de tabac com IQOS i les cigarretes electròniques. Aquestes últimes escalfen un líquid que normalment conté nicotina però no tabac. I en tots dos casos, com no hi ha combustió, no hi ha fum, i, per tant, es redueix l'exposició a les substàncies nocives respecte al tabac tradicional.

Segons ha detallat Solsona, "Iluma ha significat l'última revolució tecnològica que ha llançat IQOS; I quin és el principal component d'IQOS Iluma? En aquest cas, porta el que nosaltres anomenem com 'Smartcore Induction System' que no significa una altra cosa que passar a un sistema d'inducció. Traiem la làmina que fins ara tenien els dispositius d'IQOS i introduïm el sistema d'inducció i fem que l'experiència de consum per l'usuari sigui molt més consistent. Fora neteja, fora residus, i molt més senzill i intuïtiu d'utilitzar".