La secció de fruiteria d'una gran superfície. (Foto: Arxiu)
Consum

Les persones empleades en el sector han augmentat un 3,4%

Andorra la Vella.- Les vendes en les grans superfícies s'han incrementat en un 29,7%. Així ho reflecteixen les dades del departament d'Estadística que s'han publicat avui i que comparen els períodes del març del 2021 amb el mateix mes de l'any en curs. Pel que fa als productes, l'alimentació ha experimentat un augment del 24,6% mentre que la resta de productes ho han fet en un 35,6%. El sistema emprat per a fer aquests càlculs ha estat el de preu corrents.

El mateix estudi realitza una comparació amb els dos països veïns. En aquest sentit, cal destacar que els increments en les vendes produïdes en les grans superfícies andorranes és molt superior als que s'han comptabilitzat tant a Espanya com a França. En el veí del sud, l'augment s'ha situat entorn del 6,7%, mentre que en el del nord, l'increment ha estat lleugerament inferior, quedant-se en el 6,4%.

Quant a les dades extretes utilitzant l'índex de preus constants, Andorra ha experimentat un increment del 25,8% en els mateixos períodes estudiats. En el detall dels productes, les vendes alimentàries han augmentat un 19,1% mentre que les de la resta de productes creixen el fins al 32,6%.

Finalment, cal posar en relleu que també ha crescut l'ocupació laboral en les grans superfícies. Partint del mateix tall estudiat en les vendes, el percentatge de persones que hi ha treballant actualment en aquests negocis s'ha incrementat en un 3,4%. Cal destacar que més del 65% de les empleades són dones i que el 93% disposa de contractes a jornada completa.