El Servei d'Immigració. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La quota especial d’estiu s’amplia amb 400 autoritzacions temporals més

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dilluns en sessió extraordinària, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Reglament d’ampliació de la quota especial de les autoritzacions d’immigració temporals del sector hoteler per a la temporada d’estiu del 2022.

Aquest text modifica la quota per al període d’estiu, que es va autoritzar per primer cop el 18 de maig d’enguany, amb un contingent de 700 permisos, dividits en 650 corresponents a autoritzacions d’immigració temporals i 50 a autoritzacions de treball temporal fronterer. Una xifra inicial que com és habitual es podia ampliar en un 30%, recorda l'Executiu en una nota de premsa.

A data d’avui ja s’han atorgat les 700 autoritzacions possibles i, ha quedat exhaurit el nombre global d’autoritzacions que podien ser acordades mitjançant el reglament del maig, inclosa l’ampliació excepcional possible de 210 permisos extres. Davant aquesta situació, –motivada fonamentalment per una reactivació del sector de hoteler i, turístic en general– el Govern ha aprovat l’ampliació de la quota especial d’estiu amb 400 autoritzacions més (350 de les quals són per a treball temporal i 50 per a treball fronterer). Aquesta xifra és ampliable un 30%.

De la mateixa manera que en les autoritzacions atorgades a l’empara de les quotes del reglament del 18 de maig, els permisos pertanyents a aquesta ampliació tindran una vigència fins al 31 d’octubre del 2022. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà també a partir de l’entrada en vigor del reglament i s’acabarà el 15 de setembre d’enguany.

El reglament està obert a totes les empreses del sector de l’hoteleria i la restauració. El Govern recorda que l’aprovació de la quota especial d’estiu ha requerit una modificació legislativa de l’article 26 de la Llei qualificada d’immigració, limitada en el temps, de manera que els treballadors que han estat titulars d’una autorització temporal durant la temporada d’hivern 2021/2022 poguessin optar també a sol·licitar una autorització d’aquesta quota, així com en la propera quota per la temporada d’hivern 2022/2023. Aquesta modificació va ser aprovada pel Consell General el 7 d’abril del 2022.

El Reglament d’ampliació s’ha publicat avui mateix en un BOPA extraordinari.