La comparativa de l'IPC dels darrers mesos. (Foto: Departament d'Estadística)
Indicadors

L'IPC del juny s'enfila fins al 7,3%

L'augment de la inflació es deu a l'increment dels preus dels aliments i els carburants

Andorra la Vella.- L'Índex de Preus de Consum (IPC) avançat del mes de juny s'ha enfilat fins al 7,3%, una xifra rècord que representa un increment de set dècimes respecte a l'assolit durant el passat mes de maig. Així es desprèn de la nota publicada aquest divendres pel departament d'Estadística, en la qual s'indica que l'increment exponencial de la inflació es deu, tal com s'ha anat reflectint els darrers mesos, a l'augment del preu dels aliments i dels carburants.

En relació amb els països veïns, la dada avançada a Espanya se situa al 10,2%, el que suposa, en cas de confirmar-se, que la inflació hauria crescut un punt i cinc dècimes respecte a la registrada al maig. Quant a França, l'IPC avançat és del 5,8%, un xifra que representa un increment de sis dècimes en comparació al mes anterior, tot i que encara s'ha de confirmar.

Des del departament precisen que es tracta d'una dada avançada, la qual pot no coincidir amb la definitiva perquè es calcula tenint en compte el 91% dels preus definitius.