Divendres 26 d'abril de 2024
|
15:43 H
Un Centre d'Atenció Primària.
Un Centre d'Atenció Primària. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

La despesa pública en salut va incrementar-se un 8,3% el 2021

Andorra la Vella.- La despesa pública en salut s'ha situat en 179,9 milions d'euros l'any 2021, una quantitat que representa un augment del 8,3% respecte a l'any 2020. Aquesta xifra, segons publica el departament d'Estadística, representa el 20,3% del liquidat total de les administracions públiques i 1,4 punts percentuals més en relació amb l'exercici anterior, el que suposa el 6,4% del PIB. A banda, la despesa per càpita assoleix els 2.262 euros envers els 2.129 euros de l'any 2020.

Aquest increment de les despeses s'explica principalment pels augments relatius a les despeses relatives a les prestacions de reemborsament de la branca general de la CASS i en despeses d'inversió (transferències de capital) per infraestructures del centre hospitalari, dels Centres d'Atenció Primària i de l'edifici de l'antiga Residència Solà d'Enclar.

La despesa pública en salut al Principat d'Andorra inclou la despesa sanitària finançada per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) a través de les prestacions de reemborsament de la branca general, la despesa sanitària del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) i la resta de despeses en matèria de salut pública de l'Administració central i local.

Notícies relacionades