Un moment del programa intensiu de formació tecnològica. (Foto: SFG)
Innovació

Sis participants superen el primer programa intensiu de formació tecnològica

En total van iniciar el curs 15 persones, de les quals el van completar una desena

Andorra la Vella.- El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida i amb la col·laboració del Servei d’Ocupació i Actinn –el clúster de les noves tecnologies i la innovació–, va posar en marxa el passat 23 de maig el primer 'Bootcamp' de Desenvolupament web integral.

L’objectiu és formar persones en les habilitats digitals necessàries per donar suport a la transformació digital i a la innovació del sector empresarial de l’àmbit de les TIC, mitjançant la metodologia de formació 'Bootcamp' que permet una ràpida ocupabilitat.

Així, de les 15 persones que van iniciar l’entrenament intensiu de cinc setmanes, 10 l’han completat i 6 de les quals han resultat aptes. A partir del proper mes de setembre, les empreses participants en la iniciativa començaran un procés de selecció per oferir a aquestes 6 persones un contracte en pràctiques com a desenvolupadors web, un sector molt mancat de mà d’obra especialitzada.

El 'Bootcamp' és un innovador mètode de formació mitjançant programes educatius de curta durada que permet una ràpida ocupabilitat. Constitueix un tipus de formació alternativa a les vies tradicionals que s’han tornat necessaris per reduir la bretxa entre l’oferta i la demanda laboral. Aquesta formació trasllada el concepte d’entrenament intensiu al món de les tecnologies digitals.