Autobusos al seu pas per l'avinguda Meritxell. (Foto: ANA)
Mobilitat

L’abonament per al transport públic gratuït tanca el primer mes amb 11.696 passis activats

El Govern informa que ja se n'han entregat més de 17.600 durant el juliol

Andorra la Vella.- El Govern informa que el primer mes de funcionament de l'abonament gratuït per a les línies de transport nacional d'autobusos s'ha tancat amb 17.630 passis entregats, 3.490 (19,7%) dels quals lliurats per via digital a través de l'aplicació MOU_T_B i 14.140 (80,3%) per canal presencial. Del total d'abonaments entregats se n'han activat 11.696. És a dir, 11.696 persones ja han utilitzat el seu abonament gratuït en algun moment durant el juliol.

La prova pilot, que durarà entre l'1 de juliol i el 31 de desembre d'enguany, té com a voluntat promoure l'ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. L'abonament mensual gratuït, que inclou viatges il·limitats arreu del país, s'ofereix a tots els residents d'entre 3 i 64 anys que no disposin ja d'un altre abonament subvencionat com ara el Bus Jove o la Targeta Blava.

L'executiu recorda que hi ha dues opcions per obtenir l'abonament. Per fer-ho telemàticament, cal el certificat digital i s'ha d'accedir a transports.ad per fer-hi la demanda. Un cop s'obtingui el número d'activació, s'ha de descarregar l'aplicació MOU_T_B al mòbil i enllaçar l'abonament amb les dades obtingudes. L'altra opció disponible és desplaçar-se a l'oficina de l'Estació Nacional d'Autobusos, mostrar la documentació i adquirir una targeta física amb un preu de 3 euros. Si l'usuari ja disposa d'una targeta de bus, se li activarà l'abonament en mostrar-la a l'oficina.