La pantalla d'informació d'una benzinera d'Andorra. (Foto: L. G.)
Indicadors

Fre a l'augment generalitzat dels preus dels carburants al juliol

L'import mitjà del gasoil de calefacció s'ha incrementat un 2,9%, mentre que el del gasoil de locomoció i del gasoil de locomoció millorat s'han mantingut

Andorra la Vella.- Durant aquest mes de juliol s'ha frenat l'augment generalitzat dels preus mitjans dels carburants respecte del mes anterior. Així, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, el preu mitjà del gasoil de calefacció s'ha incrementat un 2,9%, mentre que els preus del gasoil de locomoció i del gasoil de locomoció millorat s'han mantingut. Els preus de la gasolina sense plom de 95 octans i de la gasolina sense plom de 98 octans han disminuït un 2,5% i un 2,4% respectivament.

Si es comparen aquestes dades amb el juliol del 2021, s'ha produït un augment general dels preus mitjans dels carburants. Concretament, el gasoil de locomoció ha pujat un 60,9%, el del gasoil de locomoció millorat un 59,2%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un 43,9% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un 41,9%. Així mateix, el preu del gasoil de calefacció ha augmentat en un 80,3%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata també un augment general. El del gasoil de locomoció i el del gasoil de locomoció millorat s'han incrementat un 43,6% i un 42,3% respectivament. El de la gasolina de 95 octans i el de la gasolina de 98 octans han augmentat un 34,7% i un 32,9% respectivament. Finalment, el preu del gasoil de calefacció ha augmentat un 53,9%.