Productes d'alimentació en un supermercat. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les vendes de les grans superfícies creixen un 8,4% al juliol

La categoria d'alimentació augmenta un 25,2%, mentre que la resta de productes davallen un 6,3%

Andorra la Vella.- L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials ha augmentat un 8,4% al juliol en comparació amb el mateix període del 2021. D'aquesta manera, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, la categoria d'alimentació ha crescut un 25,2%, mentre que la resta de productes han davallat en un 6,3%. En relació amb les economies de l'entorn, la variació anual de l'índex general mesurada al juliol s'ha situat per sota de la xifra d'Espanya (12,2%), però per sobre de la de França (6,5%).

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general del juliol ha experimentat un creixement del 19,2% respecte del juny d'aquest any, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Quant a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants al juliol, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, ha augmentat un 2,5% respecte al juliol de l'any anterior. Pel que fa a l'índex de la categoria d'alimentació, augmenta el 14,5%, mentre que l'índex relatiu a la categoria de la resta de productes, disminueix el 9,6% respecte al mateix període de l'any anterior. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents. D'altra banda, la magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l'efecte dels preus.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials el juliol del 2022 creix el 0,2% respecte al mateix mes de l'any anterior, més del 65% són dones i més del 93% disposa de contractes a jornada completa.