El president i el cluster manager d’Actinn, Albert Moles i Ignasi Martín, respectivament. (Foto: Actinn )
Innovació

Acreditació Bronze Label per a Actinn

El cluster manager destaca el creixement de l'associació

Actinn, el clúster de la innovació i les noves tecnologies d’Andorra ha obtingut l’acreditació Bronze Label de l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA). Aquesta acreditació garanteix que l’associació compleix amb els criteris d’elegibilitat per a les etiquetes d'excel·lència en la gestió de clústers de l'European Cluster Excellence Initiative (ECEI).

A més a més, han participat en un procés de 'benchmarking' amb altres clústers europeus en què es remarquen els punts forts i els aspectes de millora d’Actinn en comparació amb altres clústers.

L'anàlisi del clúster s’ha fet a través d’una entrevista amb el gerent del clúster i mitjançant un expert imparcial en avaluació comparativa d’ESCA. L’entrevista cobreix 36 indicadors respecte a l’estructura del clúster, la gestió i la seva governança, el seu finançament, els serveis prestats, els contactes i la interacció dins del clúster, així com les fites i el reconeixement que té.

"La nostra associació està creixent a un bon ritme i cada vegada més empreses participen en les activitats i esdeveniments de 'networking' que organitzem, el que ens fa estar orgullosos de l’evolució de la nostra organització", ha manifestat el cluster manager d’Actinn, Ignasi Martín.

Actualment, el clúster està format per 72 empreses i professionals implicats en la difusió i implementació de noves tecnologies i de la innovació al Principat, així com la formació i detecció de talent en aquests àmbits.