El ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. (Foto: SFG)
Sector públic

Aprovada la signatura de l’acord marc entre Andorra i el Banc Europeu d’Inversions

Aquest acord és el següent pas al nomenament d'Andorra com a país elegible per poder participar en els mecanismes de finançament del banc

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la signatura i posterior ratificació de l'acord marc entre Andorra i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) sobre les activitats al país d'aquest banc de la UE.

Aquest acord és el següent pas al nomenament d'Andorra, per part de la junta de governadors del BEI el 10 d'agost d'enguany, com a país elegible per poder participar en els mecanismes de finançament del banc. Així, amb posterioritat al nomenament, els equips tècnics del Govern i del BEI han treballat un acord que ha d'emmarcar l'abast de les activitats del banc al país. És a dir, l'acord marc consta de 18 articles que tracten els punts que afecten la relació entre el BEI i el Principat d'Andorra en relació amb futurs projectes conjunts, regulant la cooperació entre el Govern i el banc.

Es recorda que el procés d'integració d'Andorra al BEI va iniciar-se el juny del 2020, quan el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va fer la petició formal a aquest organisme europeu. Tal com ha posat en relleu el mateix Jover en la roda de premsa d'aquest dimecres, el vistiplau del Banc Europeu d'Inversions és el resultat del treball d'homologació internacional d'Andorra, com ara haver esdevingut membre de l'FMI o del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa.