Dijous 25 d'abril de 2024
|
22:13 H
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant l'acte de lliurament dels diplomes.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant l'acte de lliurament dels diplomes. (Foto: SFG)
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, lliura el diploma a un dels participants.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, lliura el diploma a un dels participants. (Foto: SFG)
Els participants en el programa 'Activa't' amb els diplomes.
Els participants en el programa 'Activa't' amb els diplomes. (Foto: SFG)
Sector públic

Un total de deu joves han seguit aquest any el programa 'Activa't',

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha lliurat aquest dimarts els certificats als participants al programa 'Activa't', que té la finalitat de reduir i prevenir la desocupació entre els joves i alhora orientar-los i formar-los en recerca de feina, així com introduir-los al món laboral mitjançant experiències ocupacionals en el lloc de treball. L'edició d'aquest any ha comptat amb la participació de deu joves d'entre 17 i 27 anys, tres dels quals han estat contractats per les empreses on han fet la seva estada, i amb la col·laboració de nou empreses de sectors diversos per oferir experiències ocupacionals: hoteleria, restauració, comerç al detall i comerç a l'engròs, serveis personals, informàtica i immobiliari.

'Activa't' està organitzat pel Servei d'Ocupació d'Andorra (SOA) i es dirigeix preferentment a joves de setze a 25 anys sense experiència laboral prèvia. 'Activa't' és la consolidació del programa 'Tinc Talent', que es va desenvolupar com a prova pilot durant el 2021. Gallardo ha posat en relleu que els deu joves que han rebut el diploma han superat satisfactòriament les tres fases del programa.

La primera consisteix en accions d'orientació i tutorització individuals, en què s'assigna a cada jove una orientadora de referència amb la qual es fan visites de seguiment per analitzar quines són les seves habilitats i preferències. La segona fase se centra en un programa de setze hores de formació, on es capacita als joves en competències transversals i informació rellevant sobre el mercat de treball. Finalment, en la darrera fase cada jove realitza una experiència ocupacional d'una setmana com a màxim en empreses seleccionades pel SOA segons el lloc de treball cap al qual es vol orientar en jove, en funció de les seves característiques i preferències, que li permet visualitzar en un entorn productiu les tasques associades al lloc de treball i tenir un primer contacte amb el sector escollit. Per fer-ho, el SOA ha formalitzat convenis amb empreses que han acollit els joves per dur a terme les seves experiències ocupacionals.

Notícies relacionades