El CEO d'Andbank, CArlos Aso, i els directors generals adjunts d'Àrea Estratègia i Negoci, i Tecnologia i Operacions, Marta Bravo i Javier Planelles durant la roda de premsa d'aquest dilluns. (Foto: L. G.)
El director general adjunt - Tecnologia i Operacions, Javier Planelles, fent una demostració del funcionament de la banca en línia. (Foto: L. G.)
El director general adjunt - Tecnologia i Operacions, Javier Planelles, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. (Foto: L. G.)
Sector financer

Myandbank, la nova banca digital d'Andbank, obre la porta a Bizum i a les transferències gratuïtes

L'objectiu és que la meitat de la població major d'edat al país tingui un compte a l'entitat

Escaldes-Engordany.- Myandbank, la nova banca digital d'Andbank, és la nova aposta de l'entitat per millorar i innovar en el món bancari a Andorra amb la incorporació de Bizum i la possibilitat de dur a terme transferències gratuïtes arreu del món. El CEO d'Andbank, Carlos Aso, i els directors generals adjunts d'Àrea Estratègia i Negoci i de Tecnologia i Operacions, Marta Bravo i Javier Planelles, respectivament, han estat els encarregats de presentar la novetat de l'entitat, que suposa, juntament amb Myinvestor a Espanya, la segona marca de serveis digitals del grup bancari.

La banca digital està disponible per a tots els residents i nacionals i, per registrar-se, només és necessari descarregar-se l'aplicació a través del mòbil i dur a terme el registre que, tal com ha indicat Bravo, no dura més de quinze minuts. Un cop realitzat, els clients tindran accés a totes les facilitats que incorpora l'aplicatiu, com Bizum, el servei de pagaments instantanis sense cost molt estès a Espanya, transferències internacionals gratuïtes, sense comissions fins a 50.000 euros, i la possessió d'un compte corrent amb una remuneració de l'1% fins als 30.000 euros. Cal recordar que l'operativa de Bizum limita l'import màxim per enviament als 500 euros.

D'aquesta manera, Andbank s'estableix com l'única entitat al país que permet fer operacions de manera gratuïta, un fet que, com ha assenyalat Aso, "trenca la regla que les transferències entre Andorra i el món són molt cares". El CEO també ha detallat que la voluntat és incrementar la quota de negoci que té l'entitat a Andorra, que actualment se situa al voltant d'un 12%, sent el banc amb menys clients. Així doncs, Bravo ha asseverat que l'objectiu de Myinvestor és que "un de cada dos residents majors d'edat al Principat obrin un compte", amb la finalitat de disposar de 30.000 nous comptes en dos anys i preveuen una captació de dipòsits de 300 milions d'euros. "Molta gent ens diu que tenim molt negoci fora, i és cert, però amb aquesta innovació queda clar que també apostem per Andorra", ha posat en relleu Aso.

Tot i les grans novetats que incorpora la banca digital, Myandbank, almenys de moment, no disposarà de targetes de dèbit i/o crèdit, malgrat que des de l'entitat es treballarà per anar incorporant serveis. "Per treure diners del caixer caldrà disposar d'un altre compte, aquest, de moment, està pensat per ser una opció complementària", ha dit, tot ressaltant que la voluntat final és "créixer a Andorra com a entitat bancària invertint en innovació per millorar els serveis dels clients".

Per la seva banda, Planelles ha detallat el "repte" tecnològic que ha hagut d'afrontar Andbank per disposar de la nova banda digital, amb l'adhesió a Instant Payments del Banc Central Europeu i a Bizum del Banc Internacional i al pagament internacional de la Càmara Espanyola Iberpay. Tot plegat, ha suposat una inversió de més d'un milió d'euros. Myandbank disposa d'un servei d'atenció al client per via telefònica i per correu electrònic.