Accessible Universal Travel, liderada per Xavier Mandicó, ha guanyat els premis Actinn. (Foto: Actinn)
Empresa

Un projecte de turisme inclusiu guanya els premis Actinn

Es tracta d'un motor de reserves accessible per a persones amb dificultats de visió, auditives, motores o intel·lectuals

Accessible Universal Travel, liderada per Xavier Mandicó, una empresa emergent andorrana amb una proposta capdavantera en el món de la creació d'un motor de reserves totalment accessible per a persones amb dificultats de visió, auditives, motores o intel·lectuals ha estat la guanyadora dels premis Actinn, que es convoquen cada any per guardonar les propostes més innovadores.

Des del clúster de la tecnologia i la innovació destaquen que aquest any hi ha hagut una molt bona participació, ja que s'han presentat set projectes "tots ells amb gran potencial innovador i d'emprenedoria", tal com destaca el cluster manager d'Actinn, Ignasi Martín.

La solució guanyadora està centrada en la implementació de la realitat augmentada en tota la cadena de valor, amb formació dels recursos humans d'empreses i operativa basada en criteris de disseny universal.

Des de l'organització han volgut subratllar els projectes que han quedat en segon i tercer lloc: Hose Pull, de Solid Robotics Distribution SL. i Vesto App de Vesto Finance Services, SL. El primer és un dispositiu de rodatge multidireccional per facilitar el treball dels bombers a l'hora de tirar les mànegues d'aigua, evitant lesions i reduint el desgast del material. I Vesto és una plataforma d'inversió per a "no inversors habituals", impulsada per la seva comunitat, que ajuda les persones a fer créixer els seus diners, a invertir amb context, compartint i aprenent de la resta d'inversors de la comunitat.