Un moment de la presentació del pla de recuperació per a Ucraïna. (Foto: Cambra de Comerç)
Empresa

La Cambra de Comerç fa una crida a les empreses per a la reconstrucció d'Ucraïna

Ha presentat un pla que va de la mà de l'ambaixada ucraïnesa

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) ha organitzat aquest divendres la presentació del pla de recuperació d’Ucraïna i ha fet una crida a les empreses i professionals d’Andorra a participar-hi.

Des de la Cambra recorden que la invasió russa a Ucraïna ha causat una "disrupció massiva de l’activitat econòmica al país, molts danys en infraestructures, entorns i en els mitjans de subsistència dels ucraïnesos". L’estimació de l’impacte econòmic i les repercussions de la guerra, feta al mes de juliol d’aquest any, ja era de més de 100 bilions de dòlars, afegeixen. Per aquest motiu, des de l’ambaixada d’Ucraïna es destaca la importància de començar la recuperació a través de diferents iniciatives com més aviat millor. L'objectiu, incideixen, és  "mostrar la màxima resiliència, reactivar l’economia i sobretot augmentar el PIB de la població ucraïnesa, assegurant una distribució equilibrada de la riquesa i un benestar global".

L’ambaixada ucraïnesa també ha presentat un projecte concret per a la recuperació de vint infraestructures socials d’Irpin.

Les empreses interessades a col·laborar-hi s’han de posar en contacte amb l’ambaixada d’Ucraïna a Andorra.