El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba durant l'acte de presentació de l'informe elaborat per la Cambra.     (Foto: )
Sector públic

Espot i Riba comenten l'informe de la Cambra de Comerç i Indústria d'Andorra en relació amb les negociacions per a l'Acord d'Associació

L'informe ha permès identificar els elements de reflexió que té en compte el sector empresarial

Andorra la Vella.- El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, han participat en l'acte de presentació de l'informe elaborat per la Cambra de Comerç i Indústria d'Andorra en relació amb les negociacions per a l'Acord d'Associació amb la UE. L'informe elaborat per la CCIS, tal com ha dit el cap de Govern, ha permès identificar els elements de reflexió que té en compte el sector empresarial respecte de l'Acord i serà una bona guia que facilitarà que es puguin esclarir dubtes i inquietuds i per facilitar el diàleg amb el sector privat que beneficiarà el procés de negociació.

Així, durant la trobada mantinguda amb els empresaris, a la seu de la Cambra, el cap de Govern i el secretari d'Estat han exposat l'objectiu de l'Acord d'associació, que permetrà un encaix i una participació progressiva al mercat interior europeu, tenint en compte i preservant les particularitats d'Andorra en tant que estat de petita dimensió. Un instrument, tal com ha explicat el cap de Govern, que ha de possibilitar que el sector empresarial del país es diversifiqui i esdevingui més resilient.

Espot ha comentat els elements més transversals que inquieten el sector empresarial que recull l'informe de la Cambra, com són la necessitat de preservar la seguretat ciutadana, de controlar el flux de circulació de persones, d'avançar en generar infraestructures que permetin el desenclavament o poder accedir a fonts de finançament europeu. També ha revisat les conclusions de l'informe referents als neguits expressats pels diferents sectors en aspectes referents a períodes transitoris d'adaptació o aspectes més concrets de cada sector que es tractaran específicament.

Espot i Riba han recordat que, amb col·laboració amb la Cambra de Comerç i Serveis, s'ha establert un punt fix d'informació a l'empresari sobre l'Acord d'associació que s'està negociant amb la Unió Europea. El punt d'informació funcionarà tots els divendres al matí a partir del 27 de gener, amb cita prèvia, amb la finalitat de respondre a les consultes del teixit empresarial en relació amb l'Acord.

El punt d'informació, situat físicament a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, funcionarà tots els divendres al matí, de 9 h a 13 h, amb cita prèvia que els empresaris podran sol·licitar al 809292.