El ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: SFG)
Mobilitat

Andorra cofinançarà un informe sobre la connexió ferroviària de mercaderies a la zona de l'Alta Arieja

Des del Govern es considera que "aquesta opció podria ser beneficiosa per al Principat"

Andorra la Vella.- Andorra cofinançarà l'informe de viabilitat i d'oportunitat de desenvolupament i millora de la connexió ferroviària de mercaderies a la zona de l'Alta Arieja. Així, el comitè de pilotatge de les 52 comunes que conformen la Comunitat de l'Alta Arieja va acordar efectuar un estudi de viabilitat que determini la possibilitat de crear una plataforma intermodal a la zona de Mérens les Vals i la càrrega de mercaderies que podria suportar la infraestructura ferroviària.

Des de l'executiu es defensa aquesta participació en l'estudi, aportant 3.500 euros dels 70.000 que costa, ja que "millorar els accessos a Andorra ha estat una de les prioritats del Govern en aquesta legislatura, així com potenciar les mesures de transició energètica i el desenvolupament sostenible", i es considera que "aquesta opció podria ser beneficiosa per al Principat". D'aquesta manera, es creu, que, d'una banda, podria reforçar els intercanvis comercials entre els dos països augmentant el volum de les importacions i exportacions provinents del costat francès, i de l'altra, aconseguiria treure trànsit de carreteres com la RN116.

L'estudi té com a objectiu identificar l'inventari precís de les necessitats, el potencial de trànsit de la línia, la disponibilitat de vies a la línia Tolosa–La Tour de Carol, els guanys en termes de reducció d'emissions de CO2 i l'estimació econòmica.