La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i la seva homòloga d’Islàndia, Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, en la signatura del conveni. (Foto: Govern d'Andorra)
Sector públic

Andorra i Islàndia signen un conveni de no doble imposició

Des dels dos països es defensa que el text ha de beneficiar el procés d'obertura i de diversificació econòmica del Principat i reforçar les relacions econòmiques amb Islàndia

Ginebra.- La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i la seva homòloga d’Islàndia, Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, han signat aquest dimarts un conveni de no doble imposició (CDI) en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI). Ho han fet a Ginebra, on han coincidit en el marc de la 52a sessió del consell de drets humans de les Nacions Unides.

Ubach i Gylfadóttir coincideixen en el fet que el text ha de beneficiar el procés d'obertura i de diversificació econòmica del Principat i reforçar les relacions econòmiques amb Islàndia. La signatura arriba després que el mes de desembre una delegació del país nòrdic visités el Andorra. Ja en aquell moment, el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i la directora de Tribut del ministeri d’Afers Financers i Econòmics d’Islàndia, Helga Jónsdóttir, van encapçalar les negociacions.

Un cop signat el text, ambdós estats hauran d’aprovar-lo i posteriorment entrarà en vigor. El d’Islàndia és el 15è conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal negociat per Andorra. S’afegeix als ja establerts amb Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Països Baixos, Croàcia i Mònaco.